Hlavní obsah

Kvalita – rozhodující trend ve světě sekaček

KOMERČNÍ ČLÁNEK

KOMERČNÍ ČLÁNEK - Trávníky se už začínají bujaře zelenat. A tak není divu, že mnozí majitelé zahrad si rychle kladou zásadní otázku: Jaký nový stroj si mám na její sečení pořídit?

Článek

Podle Antonína Kaliny, který je předním odborníkem na techniku sloužící k péči o trávníky, je vždy třeba zvážit všechny okolnosti, za kterých budeme stroj používat a podle toho zvolit ten nejvhodnější. „Pro kvalitu trávníku je rozhodující kvalita sekačky. Proto stále víc lidí dnes volí samochodné rotační sekačky benzínovým s benzínovým motorem a mnoha funkcemi,“ říká Kalina. „Jasným trendem je radikální odklon od zboží asijského původu, byť má často 'evropské' označení. A naopak v obchodech vyhledávají zboží vyrobené skutečně renomovanými firmami,“ upozorňuje Kalina.

Například u největšího tuzemského prodejce zahradní techniky Mountfield je pravidlem, že sekací technika v jeho sortimentu je zřetelně označena certifikátem původu. Zákazník má tedy okamžitě jasno, které stroje byly vyrobeny v Evropské unii, které v USA a které popřípadě jinde. „To je výborným vodítkem pro výběr skutečně kvalitních sekaček,“ říká Antonín Kalina.

Lidé chtějí komfort

O co je nyní největší zájem? Na to nám dali odpověď v plzeňském Mountfieldu, tedy v jedné z prodejen největšího prodejce zahradní techniky. Manažer prodejny Gabriel Cucor říká: „Letos kralují zájmu zákazníků sekačky, které poskytují veškerý pracovní komfort a zaručují špičkovou kvalitu sečení. Tedy sekačky, které mají vlastní pohon kol, systém pojezdu ADS, objemný sběrací koš a snadné ovládání výšky sečení. Žádány jsou stroje s kvalitními a silnými benzínovými motory,“ podotýká Cucor.

Jsou to pochopitelně luxusnější stroje, ale přesto u zákazníků vyhrávají. Podle Cucora je přitom zajímavé, že vyšší cena těchto strojů nehraje nyní vůbec žádnou roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám