Hlavní obsah

Zpestřete si domácí party

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní světla, svíčky a lampiony jsou v posledním dni v roce důležitým doplňkem interiéru. Ovšem lidé je většinou brzy přestanou vnímat. To, co udržuje stálou pozornost, je mix dobré zábavy, pití a jídla. Jak to všechno zvládneme?

Foto: Westwing

Připijte si stylově! Šampaňskému sluší tradiční protáhlé sklenky, tzv. flétny, v nichž vynikne perlení.

Článek

Šampaňské i víno

Foto: Tescoma

Odlište sklenice. Pořídíte-li si sadu sklenic na víno s barevnými kroužky, vyhnete se faux pas s cizím nápojem. Cena 499 Kč/6 ks.

Foto: Tescoma

Vyčistěte sklenky. Utěrka z mikrovlákna sklenice vyleští a nezanechá na jejich povrchu ani chloupky. Utěrka Uno Vino 50 x 50 cm. Cena od 87 Kč.

Foto: Westwing

Stále chlaďte. Lahev šampaňského by měla být vychlazena na teplotu 6 až 12 °C, kterou udržujeme ve vědru na led. Designové vědro Royal na stole ostudu neudělá. Cena 1274 Kč.

Foto: Tescoma

Chraňte bublinky. Uzávěr uchová bublinky v šampaňském nebo v šumivém vínu i po otevření, zvládne i krátkodobé skladování v lednici. Cena 149 Kč.

Tento den netradičně

Foto: Tescoma

Zkuste jiné bublinky. Domácí výrobník sycených nápojů myDrink vyrobí spoustu osvěžujících nealko drinků. Jeho součástí je také odšťavňovač pro vymačkání šťávy z citrusů. Cena 1999 Kč.

Foto: Westwingnow

Buďte originální. Tvrdý alkohol pijeme z nižších, třeba i broušených sklenek. Nápoj zchladí beze změny chutě tzv. ledové kameny. Dárková sada Whisky za 604 Kč/7 kusů.

Foto: Tescoma

Dejte si pivo. Český národ je prý národem pivařů. Trochu změny může přinést neobvyklá sklenice myBeer Salute s plastickými bublinami na povrchu. Cena 79 Kč/0,3 l.

Foto: Westwingnow

Otevřete bar. S domácím šejkrem připravíte spoustu drinků. Koktejlová sada Menirau, šejkr, odměrka, sítko, za 984 Kč.

Jídlo rychle a chutně

Foto: Hp tronic

Grilujte. Elektrický gril ETA Raclet s výkonem 1800 W je ideální pro grilování všech druhů mas, ryb, zeleniny i pečiva. Je sestaven ze dvou grilovacích úrovní. Na vrchní ploše grilujeme klasicky, spodní deska grilu je určená pro grilování na pánvičkách.

Foto: Kitchenaid

Toustujte. Artisan 5KMT2116 je kvalitní toustovač, ve kterém lze opékat různé tvary a velikosti pečiva a volit lze ze 7 stupňů opékání. Hodit se může i rozmrazovací program, máte-li zásoby pečiva v mrazáku.

Foto: Chefshop

Mějte přehled. Servírovací desku z kolekce Stone Slab od výrobce Made in Japan využijeme na servírování sushi, jednohubek apod. Je vyrobena ručně z kvalitní přírodní keramiky. Cena od 479 Kč.

Foto: Tescoma

Mlsejte. Hořkou čokoládu a čerstvé ovoce si vychutnáte díky soupravě fondue Gustito pro čtyři osoby. Cena 469 Kč.

Ranní vyproštění 

Foto: Westwingnow

Hydratujte. Vodu nebo minerální nápoje podáváme v barevných sklenicích. Sada Geometrie s plastickými povrchy za 894 Kč/6 kusů.

Foto: Chefshop

Najezte se. Na pánvi Profi Resist WMF připravíme rychle a zdravě různá jídla. Je z třívrstvého materiálu a její povrch tvoří nerezová struktura ve tvaru včelích pláství, která je vyplněna nepřilnavým povrchem. Cena 3309 Kč.

Foto: Catler

Zkuste kávu. Někomu přijde vhod černá překapávaná káva. Překapávací kávovar slouží k přípravě až 12 hrnků. Omyvatelný filtr je vhodný pro filtraci i více než jednoho šálku kávy. Cena od 1890 Kč.

Foto: Chefshop

Dejte si vitaminy. Stolní mixér smoothie-to-go je z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan. Motor s výkonem až 23 000 otáček za minutu umožňuje rychlou a snadnou přípravu ovocných koktejlů, smoothies apod. Cena 1699 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám