Hlavní obsah

Ze starých kol mohou mít milovníci cyklistiky stylovou interiérovou dekoraci

Novinky, tnk

Vášniví cyklisté si mohou svůj koníček připomínat i v interiéru. Designové kousky inspirované koly nebo vytvořené ze starých nepotřebných bicyklů vytvoří z obyčejných prostor personalizované interiéry, které budou vypovídat o zájmech hostitelů, což mnoho návštěv ocení. Nebojte se výrazných dekorací, které hýří barvami.

Foto: Smithers of Stamford (2x)

Ze starých kol mohou vzniknout stylové barové židle nebo pestrá nástěnná dekorace.

Článek

Kolo se letos například stalo inspirací pro vznik velkého světelného objektu vystaveného na letošním největším designovém festivalu Designblok. Jeho vznikem vzdali tvůrci hold mnohonásobnému vítězi Tour de France. Tvořený je ze skutečných bicyklových rámů.

Foto: Novinky

Světelný objekt Armstrong od Filipa a Lukáše Houdkových z Glassbrothers je inspirován biciklovými rámy a poctou cyklistovi Lanci Armstrongovi.

Ne všechny kousky inspirované cyklistikou jsou uměleckými díly. I tak ale mohou zafungovat jako vtipné oživení jinak obyčejného a všedního interiéru. Uplatní se i v obývacích pokojích, kuchyních a jídelnách.

Foto: Yellow Octopus

V kuchyni uplatníte stylový kráječ na pizzu.

Z nepotřebných kol mohou šikovní domácí kutilové vytvořit stylové barové stoličky nebo lampy. Vyplatí se respektovat patinu starých objektů a nechat ji plně vyznít. Takové kousky pak skvěle zapadnou do industriálních, brutalistních a loftových interiérů.

Foto: Smithers of Stamford

Ze starých kol znikne i industriální lampa nebo stolička.

Jednoduše můžete domov doladit i menšími objekty s motivy kol. Může jít o talíře, hrnečky, utěrky nebo polštáře. Podpoříte tak celkový dojem z perfektně sladěného interiéru a stylově prostor propojíte.

Foto: Melody Maison, Design Gift Shop, Creative Tops,

Interiér můžete doladit stylovou zarážkou nebo hrnky s potisky.

V interiéru může jako dekorace zafungovat i samotné oblíbené kolo. Stačí ho umístit na decentní minimalistický věšák a vytvoříte tak stylovou dekoraci, která bude bezpochyby dominovat celému prostoru.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám