Hlavní obsah

Zástěra s utěrkou si v kuchyni rozumějí

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchyňský textil, který využijeme při vaření a po umytí nádobí, může vypadat exkluzívně a také zdobit místnost.

Foto: Bauhaus

Zástěra na vaření a utěrky tvoří svým levandulovým vzorem ideální set do kuchyně zařízené ve stylu Provence.

Článek

Zástěry, které chrání oděv během vaření, a utěrky na nádobí jsou většinou vyrobené ze 100% bavlny nebo z bavlny s příměsí lnu, polyesteru.

Ze 100% polyesteru zpravidla bývají dětské zástěry. Utěrky z ryze umělých materiálů mají nižší savost.

Foto: Ikea

Veselou dětskou zástěrou s kuchařskou čepicí z polyesteru motivujeme děti k pomoci v kuchyni. Pereme na 40 °C. Cena 149 Kč.

Bavlnu pereme na 40 °C, směsové tkaniny až na 60 °C, záleží na doporučení výrobce. Ten na štítku výrobku mj. uvádí i srážlivost, obvyklá dosahuje 4 %.

Gramáž běžné bavlněné utěrky bývá 180 g/m2, luxusnější výrobky z česané bavlny mají 580 g/m2.

Foto: Matějovský

Digitální tisková technologie umožnila vyrobit utěrky ze 100% bavlny se stylovým vzorem. Geometrie v okouzlujících hnědých tónech osvěží moderní interiér kuchyně. Gramáž 180 g/m2. Rozměr 50 x 70 cm. Cena 235 Kč/2 kusy.

Foto: Bonami

Motivy připomínající 60. léta 20. století vyniká sada 3 utěrek Retro. Cena 289 Kč.

Barvy a potisky kuchyňského textilu sledují současné trendy. Když na zástěru a utěrky necháme aplikovat digitálním tiskem vlastní motiv či fotografii, máme postaráno o originální dárek!

Foto: Bonami

Set tří utěrek Suzani (259 Kč) a dvojitá kuchyňská rukavice Cooksmart England Suzani (239 Kč) vynikají pestrými lidovými vzory.

Foto: Bonami

Sada tří utěrek Dawn Chorus (259 Kč) a zástěra s PVC povrchem pro snadné čištění Dawn Chorus (269 Kč) oživí rustikálně zařízenou kuchyni.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám