Hlavní obsah

Z bytu po prarodičích majitelka vytvořila domov pro mladou rodinu

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt v pražských Vršovicích zdědila po prarodičích naše čtenářka Šárka. Svou nevelkou plochou 53,14 m2 a dispozicí 2+1 se přímo ideálně hodil k proměně v domov pro mladou začínající rodinu.

Foto: Archiv čtenářky (9x)

V kuchyni je nově příjemně velká pracovní plocha.

Článek

Rekonstrukce, která nakonec trvala pět měsíců, se ujala designérka Lucie Barešová.

„Při rekonstrukci bytu jsme vycházeli především z původního stylu bytu a domu. Nejedná se o nijak mimořádnou architekturu, ale svojí kvalitu rozhodně má. Dispozici nebylo třeba nijak zásadně měnit. Jen pro lepší pocit při vstupu jsme propojili předsíň s kuchyní, čímž se prosvětlil a opticky zvětšil prostor zádveří," napsala nám čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Kuchyň je propojena s předsíní, díky čemu je prostor zádveří mnohem světlejší.

Foto: Archiv čtenářky

Na podlahách je nově položeno marmoleum, veškeré interiérové dveře zůstaly původní, majitelka je nechala pouze repasovat. Naopak výměnou prošly všechny radiátory, které byly nahrazeny moderními.

Foto: Archiv čtenářky

Koupelna je laděna do neutrální šedé barvy.

"Byt jsme také ze dvou stran, v kuchyni a v obýváku, odhlučnili sádrokartonovou deskou. Stejný účel pak mělo i snížení stropů v koupelně a v předsíni. Tam jsme při té příležitosti nechali zabudovat bodová LED svítidla," popisuje rozsah rekonstrukčních prací Šárka.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelka interiérové dveře nevyměnila, nechala je repasovat.

Foto: Archiv čtenářky

V celém bytě je nově položeno marmoleum.

Ložnice a obývák jsou zatím nezařízeny, kuchyň a koupelna už naopak jsou. V kuchyni se hezky doplňuje bílá barva s dřevěným dýhováním. To vše podtrhuje velká pracovní plocha v barvě granitu.

"V koupelně jsme použili klasický formát obkladu, který patří ke stylu bytu,“ poznamenává čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelka po dohodě s designérkou nechala byt vymalovat čistě bílou. Oživení do něj vnese až nábytek a další prvky, jimiž bude zařízen.

Foto: Archiv čtenářky

Skříně v ložnici a v předsíni jsou vybaveny automatickým osvětlením, které se spouští otevřením dveří.

Příjemným a hlavně praktickým prvkem nového domova jsou vestavné skříně v předsíni a v ložnici, které mají automatické osvětlení. V interiéru skříně se světla rozsvítí při každém otevření dveří.

Foto: Archiv čtenářky

Původní stav bytu

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám