Hlavní obsah

Vytvořte si doma hvězdnou vánoční atmosféru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si nevíte rady, co s vánočním interiérem a pořád vám připadá, že nazdobenému prostoru něco chybí, pak sáhněte po oblíbeném motivu hvězd. Svítící kousky dodají potemnělým večerům jedinečnou magickou atmosféru, a i z toho nejnudnějšího prostoru se stane kouzelné místo.

Foto: Einrichten-design.de, Babatude Boutique

Tento motiv si žádá uměřené provedení. Pokud nechcete, aby interiér působil kýčovitě, volte jednobarevné provedení hvězd na stromky i vzory na tapetách.

Článek

Hvězda je jedním z motivů, který by o Vánocích v interiéru neměl chybět. V různých obměnách se objevuje každý rok, a tak tomu bude i v budoucnu. Právě biblická Betlémská hvězda totiž údajně dovedla tři krále do Betléma v Judeji. Jde tak o motiv, který má svou historii a je neodmyslitelně spjat se symbolikou vánočních svátků.

Foto: Puji, Lime Lace

Výrazné rozměrné svítící hvězdy nechte v interiéru vyniknout jako solitéry.

Ke křesťanským svátkům patří i jiná zázračná světla, která si můžete v interiéru symbolicky připomenout. Světelné řetězy a svítící hvězdy můžete uplatnit venku i vevnitř.

Foto: Lights4fun

Svítícími hvězdami můžete zpestřit i venkovní stromky.

Vyplatí se volit jemné, decentní provedení, které bude působit spíš něžně a jemně. Vyhněte se všem křiklavým a ideálně i sytým barvám. Respektujte podobu hvězd, jak je vídáme na noční obloze. Dosáhnete tak příjemné a nenucené atmosféry a vyhnete se kýčovitému vzhledu.

Foto: Lights4fun, Ian Snow

Klasikou v dekoracích jsou řetězy s motivem hvěz a papírové hvězdy do oken.

Ideální je volit takové kousky, které budou působit jako celá záplava hvězd. K tomu můžete použít i projektory hvězd do interiéru a exteriéru, které na stěnách rozehrají tanec mnoha drobných světélek. Skvěle zafungují i paprsčité lustry. Ty působí noblesním a slavnostním dojmem.

Foto: Annabel James, Covet House

Lustry s drobnými led diodami dodají prostoru mystickou vesmírnou atmosféru.

Ti, kdo chtějí jít s dobou a potřebují mít interiér zařízený podle posledních trendů, mohou sáhnout po hvězdách ve zlatém, bronzovém nebo měděném provedení. Právě teplé metalické odstíny jsou aktuálně velkým hitem. [celá zpráva]

Foto: Ian Snow, Grace & Glory

Čajové svíčky svým plamenem prozáří perforované kovové hvězdy i skleněné kousky, které pak budou v interiéru vrhat mnoho efektních drobných odlesků.

Nebojte se v interiéru využít různé kousky s tímto motivem - plejáda hvězd se postará o decentní, ale působivou atmosféru. Sáhnout tak můžete i po ubrusu nebo servisu s motivem drobných stříbrných nebo zlatých hvězd.

Foto: Ginger Ray

Tento motiv můžete zopakovat i na jednorázovém nádobí a dekoracích na svátečním stole.

Pokud hvězdy zkombinujete i s motivem vloček a užijete sníh ve spreji nebo sněhově bílé huňaté řetězy na stromeček, bílé kožešiny nebo jejich napodobeniny, nemusíte se obávat ani Vánoc na blátě. Atmosféra, kterou vykouzlíte, bude klasické vánoční prostředí plně nahrazovat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám