Hlavní obsah

Vychytávky na pečení cukroví zabaví děti i rodiče

Novinky, tnk

Pečením podle výzkumu společnosti Seznam.cz každoročně strávíme v průměru až šestnáct hodin. Aby to vás i děti bavilo, připravili jsme vám inspiraci v podobě kousků, které zpestří výrobu i servírování cukroví. Děti pak přípravu nebudou vnímat jako nutnou práci, ale spíš jako zábavnou hru.

Foto: Yellow Octopus (3x)

Rybička díky podtlaku oddělí žloutek od bílku. Originální vykrajovátko ušetří práci.

Článek

Během pečení zkuste využít drobné vychytávky, kterými mohou být třeba minutky ve tvaru ovoce a zeleniny či panenek nebo podložka, která vypadá jako korále. Děti si tak v průběhu pečení pohrají a vy budete mít víc času na přípravu.

Foto: Yellow Octopus, Design Gift Shop

Panenka matrjoška slouží coby minutka. Nevšední korále jako podložka pod hrnec.

Starší děti, které sledují trendy, budou nadšené z vykrajovátek ve tvaru jednorožce. Spolu s plameňákem jde bezpochyby o nejvíc trendy zvířecí motiv. Cukroví v tomto tvaru tak bude i pěkným dárkem pod stromeček pro jejich kamarády.

Foto: Yellow Octopus

Děti pobaví i rukavice ve tvaru perníčku nebo vykrajovátko ve tvaru jednorožce.

Pokud máte letos náladu a chuť vytvořit něco opravdu speciálního a nechce se vám do pracné výroby perníkové chaloupky, pak zkuste zvolit vykrajovátka, která umožní cukroví jednoduše spárovat. Po vychladnutí kousky jednoduše zaklesnete do sebe a vytvoříte tak vánoční stromky nebo sáně.

Foto: Cool Gift

S některými vykrajovátky vytvoříte cukroví, které můžete postavit do prostoru.

Rozhodně se také nebojte originálních podnosů určených k servírování cukroví. Ideální jsou kousky s motivy zvířat, které zpestří štědrovečerní tabuli a budou hravou dekorací, kterou děti ocení.

Foto: Einrichen Design

Los pojídající cukroví zpestří sváteční servirování cukroví.

Během přípravy cukroví je pro mnoho lidí důležitá i předvánoční atmosféra. Abyste ji vytvořili, i když budou Vánoce takříkajíc na blátě, využijte huňaté dekorace, které mohou na pohled sníh trochu připomínat.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Zvolte také něžné zimní barvy na štědrovečerní tabuli a nádobí s motivem stromků nebo vloček. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám