Hlavní obsah

Vůně pestrých květin navodí příjemnou atmosféru v celém bytě

Právo, Gisela Růžičková

Je načase obklopit se květinami v bytě. Posunou nás blíž k přírodě, provoní byt a postarají se o příjemnou atmosféru v každé místnosti. Také nás naučí rozvíjet kreativitu a umělecké cítění.

Článek

Při aranžování květin nepotřebujeme žádná pravidla, stačí zapojit fantazii. Květiny vybíráme tak, aby ladily barvy a tvary aranžmá se stylem interiéru. Kytice hýřící barvami nám dodají spoustu energie. V kurzu jsou pastelové barvy a klasické květiny, stejně tak jako křiklavé barvy a exotické květiny. Záleží jen na našem vkusu.

Září každá místnost

Do obýváku patří květiny výrazných vůní i barev a rozmanitých tvarů, pak budeme objevovat stále něco nového.

Aranžmá na jídelní stůl volíme nižší, abychom na sebe dobře viděli. Moderní nádobí pozvednou lilie, anturie a exotické květiny, ke klasickému a romantickému stylu zvolíme gerbery, chryzantémy nebo hortenzie.

Do ložnice jsou ideální květiny pastelových barev, které spolu barevně ladí a vytvářejí harmonické prostředí pro zdravý spánek.

Do dětského pokoje použijeme živé barvy i tvary, které děti zaujmou na první pohled (gerbera, kopretina nebo chryzantéma) i neobvyklé tvary a povrchy jako kraspédie s tvarem pingpongových míčků, nebo nevadlec připomínající samet.

V kuchyni se zaměříme na vtipná aranžmá, do kterých zakomponujeme kuchyňské nádobí nebo celer, petržel či okrasný česnek. Do moderní kuchyně se nehodí rustikální aranžmá a naopak.

Koupelnu si zkrášlíme v případě, že rádi relaxujeme ve vaně. Vhodné jsou štíhlé dekorace, které nezaberou moc místa.

V prostorné hale může být aranžmá dostatečně velké i vysoké, aby v prostoru nezanikalo. Na terase dáme přednost přirozeným vazbám v pestrých barvách. Rozměrná aranžmá umístíme na zem, menší a nižší na stůl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám