Hlavní obsah

Vhodné barvy v jídelně pomáhají s hubnutím

Novinky, tnk

Po Vánocích chceme skoro všichni shodit nějaká ta kila a zkoušíme všechno možné, co by nám v tom mohlo pomoci. Jednou z možností, jak si hubnutí ulehčit, je použít v jídelně ty správné barvy, které chutě k jídlu nestimulují, ale naopak potlačují. Poradíme vám, jaké triky při zařizování kuchyně využít, aby nám hubnutí šlo lépe.

Článek

Teplé barvy stimulují chuť k jídlu a studené barvy ji naopak potlačují. Kombinujte je s bílou, která je barvou absolutní čistoty a pořádku a do jídelny se také skvěle hodí. V prostoru bílá odděluje ostatní barevné skupiny a zesvětluje je.

Pokud chcete nějaká ta kila do léta schodit, možná vám pomůže výměna ubrusu za bílý nebo modrý. Ve stejných barvách zvolte i talíře a příbory.

Na červenou zapomeňte

Vyvarujte se hlavně červené barvy, ta z celého barveného spektra stimuluje chutě nejvíc. Nepomůžete si však ani žlutou nebo oranžovou. Červená barva se naopak skvěle hodí do místnosti, kde energii vydávate - povzbudí k výkonům třeba v posilovně nebo v pracovně.

.: Sada nádobí pro ty, kteří chtějí zhubnout.foto: Quelle

Jako doplňkovou barvu můžete k modré zvolit zelenou, ta je v interiéru kombinovatelná s nejvíce barvami a stejný odstín pak můžete v bytě kombinovat s jinou barvou a docílíte tak uceleného dojmu.

Velké sklenice na víno patří do dietní jídelny

Poslední trendy také velí pořídit si sklenici na víno na vysoké noze, která je nejen efektní, ale navíc v ní víno chutnější - aroma se lépe rozvine.

Sklenice na vysoké noze jsou hitem sezóny v oblasti stolování, a protože suché víno je jeden z nejdietnějších alkoholických nápojů, tak by v jídelně toho, kdo chce zhubnout neměly chybět.

 .: Sklenice na vysoké noze mají zajímavý atypický tvar.foto: IKEA

Vymalujte jídelnu v modrých odstínech

Pokud se rozhodnete vymalovat jídelnu v modré barvě, světlé odstíny použijte na strop a dvě na sebe kolmé stěny. Rozhodující je orientace jídelny - pokud ji máte orientovanou na sever, vsaďte raději na světlejší tóny, při orientaci na jih si můžete dovolit tmavší sytější barvu. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám