Hlavní obsah

Vestavěné spotřebiče nové generace lehce zapadnou do koncepce celé kuchyně

Novinky, tnk

Pořídit si vestavěné spotřebiče do kuchyně není jednoduchá záležitost, ale výsledek stojí za to. Tyto spotřebiče se hodí hlavně do těch prostor, kde je kuchyně propojena s obytnou plochou. Jak ale zařídit, aby do sebe kuchyně a spotřebiče dobře zapadly? Máme pro vás tipy na to, jak vestavěné spotřebiče stylově zakomponovat do konceptu celé kuchyně.

Článek

Měli byste začít s metrem a tužkou, u vestavěných spotřebičů platí heslo „dvakrát měř, jednou řež“ dvojnásob. Pečlivě si změřte tvar místnosti, dostupných prostor ve dvířkách kuchyně, kam byste chtěli spotřebič zabudovat a poznačte si, jaké má kuchyně hrany. Získáte tak představu o možnostech a omezeních, které budou limitovat váš výběr.

Začněte podrobným plánem

Pokud budete zařizovat celou kuchyň, udělejte si podrobný plán místnosti. Změřte výšku ke stropu a vzdálenost mezi stěnami. Naznačte umístění všech stálých instalací - dveří, oken, potrubí, zásuvek, radiátorů, speciálních úhlů apod.

.: Digestoř má atypický, ale praktický tvar - nikdo se pod ní nemusí sklánět.foto: Concept

Udělejte si také nákres zdí. Změřte výšku a šířku stěn, kde mají stát kuchyňské skříňky. Nezapomeňte započítat místo, které potřebujete k otevírání dveří a oken.

Podle takového plánku vám pak v kuchyňském studiu mohou vytvořit virtuální návrh vaší nové kuchyně včetně veškerých spotřebičů  (důležité je poznačit si místo napojení na elektřinu, vodu apod.).

Spotřebiče se mohou stát hlavním estetickým doplňkem 

Vyplatí se zauvažovat nad stylem kuchyně, pokud jste vyznavači moderních technologií, tak vám určitě sedne kuchyně ve stylu hi-tech, kdy budou spotřebiče dobře viditelné a stanou se chloubou interiéru.

.: Zabudovaný kávovar v kuchyni v kuchyni, která připomíná futuristickou chemickou laboratoř, potěší milovníky designu pro náročné.foto: Kuchyně Hanák

Pro ty, kteří mají raději klasický design a jednoduchost je jako šitý systém vestavěných spotřebičů ukrytých pod dvířka, která perfektně ladí s ostatními.

.: V této kuchyni vše perfektně ladí - spotřebiče jsou téměř neviditelné.foto: IKEA

Když už si budete vestavěný spotřebič vybírat, dejte si opravdu záležet, jeho výměna za jiný bude později těžší.

Spotřebiče pro rodiny s dětmi 

Neopomeňte úvahy nad bezpečností, rodina s dětmi ocení pečící troubu s trojitým sklem ve dvířkách, o který se děti nespálí. Skvělým bezpečnostním prvkem je i pojistka proti úniku plynu z plynových varných desek. Vestavěné spotřebiče umožňují také netradiční umístění – třeba zvýšenou troubu nebo sníženou varnou desku.

.: Některé spotřebiče můžete zabudovat dost vysoko na to, aby na ně dítě nedosáhlo. foto: Concept

Vyplatí se zvolit si i elektrickou troubu se speciální vložkou – s tzv. šedým smaltem, který napomáhá snadnému čištění. Praktické jsou i spotřebiče z nerezu se speciální povrchovou úpravou, která zabraňuje zanechávání otisků prstů na spotřebičích.

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy lednice, které za vás téměř myslí

Nejnovější modely lednic disponují mrazákem, který není třeba odmrazovat, také jsou vyrobeny ze zvláštního kovu s kolaminem, díky němuž na jejich povrchu...

Výběr článků

Načítám