Hlavní obsah

Venkovní lucerny na svíčky podtrhnou romantiku letního stolování

Novinky, tnk

K romantické atmosféře bezesporu neodmyslitelně patří svíčky. U večeře za letních večerů se je ale vyplatí ochránit před větrem praktickou lucernou, která zaručí, že jejich svit neskončí dřív, než romantika vůbec začne.

Článek

Ideální jsou jednoduché lampy v podobě luceren z čirého, průhledného skla, které nechají svitu plně vyniknout, a zároveň působí vkusně a jednoduše. Praktický úchop u lucerny pak umožní svíci bezproblémově přenášet z místa na místo.

Lampy s kovovým rámem vydrží nejdéle, při pádu rám sklo většinou ochrání. Celoskleněné lampy si vyžadují jemnější zacházení.

Efektní atmosféru vytvoří celokovové lampy s děrováním v orientálním stylu. Světlo z těchto lamp vytvoří na stěnách i na stole efektní abstraktní mozaiku, takže s ostatními dekoracemi si nemusíte dávat tolik práce. Jejich výhodou je dlouhá životnost, cenově ale vyjdou dráž.

Svit svíček vytvoří během večeře romantickou a slavnostní atmosféru. V jejich záři vyniknou veškeré stolní dekorace, proto si na nich dejte záležet. Ostatní nedokonalosti exteriéru naopak ustoupí do pozadí, takže vás nebudou vyrušovat od stolování.

Zajímavou variantou jsou protáhlé štíhlé svícny s úchopem a dekorací na vnější straně.

Pokud chcete vytvořit romantickou atmosféru - vyplatí se vsadit na dekorování nápisy v klasickém písmu ve francouzštině či na dekor krajky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám