Hlavní obsah

Veletrh Pragointerier odhalil trendy pohovky a křesla pro letní sezónu

Novinky, tnk

Mezinárodní veletrh designu Pragointerier představil ty nejpohodlnější novinky pro budoucí letní sezónu. Nechyběla atypická houpací křesla zavěšená na železné konstrukci, velmi prostorné pestrobarevné pohovky nebo i největší nepotřebnost a zároveň lákadlo veletrhu - zlatá matrace.

Foto: Novinky

Zleva: nábytek firmy Cozy Concept - rohová modulární sedací souprava Ceylon, vpravo: závěsné křeslo od Mija-Therm.

Článek

Pragointerier každoročně odhaluje trendy v oblasti moderního designu a má ambici představit to nejzajímavější, co v současnosti nábytkáři a odborníci na designový nábytek nabízejí.

Foto: Novinky

Zleva: závěsné křeslo s praktickým slunečníkem, vpravo: nábytek z kolekce Dary Rolins - ByDara.

Letos svou nabídku uvedlo na Výstavišti Praha - Holešovice cca 250 vystavovatelů. Řada z nich představila interiérové nábytkové modely pro letní sezónu.

Foto: Novinky

Křeslo se zajímavým detailem - šněrovačkou může sloužit i jako módné doplněk pro letní opalování.

Veletržní premiéru měl letos francouzský nábytek moderátora Patrika Hezuckého - Cozy Concept. Za pozornost stála prezentace pohovek, které si může zákazník navrhnout ještě před vyrobením.

Zlatá matrace přitahovala pozornost

Na veletrhu byla k vidění i zlatá matrace od firmy Magniflex. Matraci s potahem s vetkanými vlákny z 22karátového zlata vlastní na světě jen cca 75 majitelů. Není se čemu divit, jde sice o velké lákadlo veletrhu a senzaci pro tisk, ale také o opravdu zbytečný luxus. Firma přitom jinak nabízí kvalitní italské matrace z ekologicky šetrných materiálů.

V létě budou v kurzu závěsná látková křesla, která kombinují výhody houpací sítě a klasického pohodlného posezení v křesle. Při jejich výběru je třeba dbát na nosnost a vybrat si křeslo úměrně svým tělesným proporcím.

Foto: Novinky

Závěsné houpací křeslo La Siesta zavěšené na nosné konstrukci se hodí do interiérů s problematickými stropy kde by jinak jeho zavěšení bylo problémem.

Zajímavé novinky jsou ale i v oblasti klasických houpacích sítí. Zaujmou například jednoduché vaky pro relaxaci dětí i dospělých.

Foto: Novinky

Houpací relaxační vaky od firmy La Siesta.

Závěsná houpací křesla se hodí do interiéru i exteriéru a nejlépe se využijí pro letní relaxaci. Jejich nosnost je cca 120 až 150 kg.

Foto: Novinky

Houpací křeslo v moderní fuchsiové barvě se hodí do dívčích pokojů.

Veletrh představil i designový nábytek Dary Rolins s názvem "By Dara". Z nabídky zaujaly velmi efektní polštáře imitující květy, představená pohovka s historizujícím vzorem ale byla lehce kýčovitá.

Dále byl k vidění i inspirativní nábytek v kolonialistickém stylu, který je nyní velmi trendy. Přírodní materiály a střídmá barevnost i dekorace si získaly obdiv řady návštěvníků.

Foto: Novinky

Odpočinek v podání firmy JPM Global Interio Design v trendy kolonialistickém stylu.

Veletrh odhalil trendy a přinesl zajímavé novinky i v oblasti osvětlení. O nich čtěte v příštím týdnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám