Hlavní obsah

Ve velikonočních dekoracích letos nesmí chybět peří

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem letošních Vánoc byly dekorace v podobě něžných ptáčků polepených jemným peřím. Tento typ dekorace se objevuje i o Velikonocích, byť v trochu jiném podání. Ptačí pera se uplatňují v jarních květinových aranžmá a něžnost a jemnost dodávají i interiérovým prvkům.

Foto: The Contemporary Home (2x), Lumineur, Etsy

Motiv peří je nenásilným a vkusným velikonočním dekoračním prvkem, který je letos hodně trendy.

Článek

Motiv ptáčků, kuřátek, kohoutků a slepiček, per a vajíček k Velikonocům nepochybně patří. Velikonočním dekoracím právě ptačí pera dodají na eleganci a vznešenosti.

Můžete volit i jejich imitace a sáhnout po jemných a lehkých materiálech připomínajících chmýří. I ty dobře vyniknou na velikonočních věncích a miskových květinových aranžmá v kombinaci s jarními květinami, jakými jsou narcis, hyacint nebo tulipán.

Foto: The Contemporary Home, Eco Chic

V interiéru budou efektně vypadat polštáře s potahem z peří i drobní polystyrenoví ptráčci polepení pírky.

Pokud se chcete vyhnout kýčovitým velikonočním dekoracím, volte uměřenou barevnost a co nejpřírodnější materiály a barvy.

Ideální je paleta hnědých zemitých tónů, odstíny světlé svěží zelené, sněhově bílé nebo blankytně modré, která v dekoracích z prachového peří imituje nedávný sníh.

Foto: Novinky

Věnec z ptačích per a skořápek od Hruška Design.

Pokud si budete vytvářet dekorace sami doma, volte nejlépe ty v proutěných košíčcích, které jsou jedním ze symbolů Velikonoc. Z dekorací se hodí i netkané látky, lýko a různé druhy proutí.

Efektně vypadají kočičky i březová kůra. V květinových aranžmá můžete nechat jemné barvené peří a chmýří vykukovat z mechu nebo z krajů košíčků. Koupíte ho v textilních galanteriích za cenu od 20 do 50 Kč.

Foto: Novinky

Ke květinám volte ideálně peří v různých odstínech barvy květu.

Nebojte se využívat barevná ptačí pera, v kombinaci s hyacintem volte tmavě fialovou, k narcisu se hodí sytě žlutá a u pestrobarevných tulipánů se nebojte jít do kontrastních barev. Trendy je pro zpestření fuchsiová i tyrkysová.

Foto: Cranmore Home

Polštářky s motivem pírek se hodí do ložnic v kombinaci se svíčkami ve tvaru vajíček.

Peří vyvolá dojem nadýchanosti a něžnosti, která k probouzející se přírodě patří.

Pokud chcete dodat dekoracím dojem luxusu, můžete peří kombinovat i s lesklými materiály, imitacemi perel a hedvábnými stuhami v barvách slonovinové kosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám