Hlavní obsah

Vánoční stolování zpestří obyčejné skleničky s přízdobou z papíru, cukru nebo větviček

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Vánocích není nutné nakupovat nový sváteční servis, včetně skla. Vystačíte si s běžným nádobím, které jednoduše přizdobíte drobnými papírovými nebo drátěnými ozdobami. Máme tipy pro všechny kreativní jedince, kteří nechtějí zbytečně vyhazovat peníze za nové sklenice.

Foto: Neviti (2x)

Papírové dekorace s vánočními motivy dodají stolování sváteční atmosféru.

Článek

Dekorovat sklo můžete třeba papírovými přízdobami s motivem sobů, tradiční vánoční rostliny cesmíny nebo sněhuláků. Přízdoby nadepsané ze zadní strany jménem osoby, které je dané místo u stolu určeno, pak poslouží i jako klasické jmenovky.

Foto: Neviti, Drinkstuff

Dekorace z pevnějšího papíru můžete přilepit na špejle a používat je jako koktejlová míchátka.

Papírové přízdoby si můžete vytvořit i sami, stačí zvolit pevnější materiál. Papír pak ve spodní části dvakrát nastřihnete směrem nahoru a ohnutím přízdoby se vám pak podaří ji na sklenici bezproblémově umístit.

Vkusně vypadají i bezbarvé kartónové přízdoby v jednoduchých tvarech.

Foto: Drinkstuff

Výnoční bowli podávejte v objemných nádobách. Zdobit je můžete i tradičními cukrovými holemi.

Sklenice můžete zvnějšku dekorovat i klasickými vločkami a hvězdičkami vystřiženými z bílého papíru. Pokud chcete zdobnější dekorace, zvolte k vystřižení prvků barevný vánoční balicí papír. Vločky pak na sklenice připevněte pomocí oboustranné bezbarvé lepicí pásky.

Foto: Drinkstuff, Ginger Ray

Slavnostní přípitek můžete ozvláštnit rudými akcenty ovoce přímo v drinku nebo zvolit zábavné santovské čepice.

K ozdobě nožek sklenic dobře poslouží drátěné dekorace z květinářství. Efektně budou vypadat klasické muchomůrky na drátku, případně obyčejné zelené nebo barevné kuličky i jablíčka.

Pokud máte drátěný umělý stromek, který už dosloužil, můžete na sklenice naplést i zachovalé kousky větviček na drátku.

Podobně můžete pracovat i s odřezanými nepotřebnými kousky větviček vánočního stromku. Stačí je navázat na drátek a umístit na nohu sklenice.

Foto: Ikea

Spodní část sklenic můžete zdobit i stuhami a lepicími páskami s klasickými vánočními motivy.

Sklo se dá ozdobit i  klasickým namočením mokrého okraje sklenice do cukru. Sklenice tak budou vypadat jako zasněžené. Zdobit je můžete i malými kousky zdobeného cukroví přivázaného na stužce v bílé, červené, zelené, stříbrné nebo zlaté barvě.

Efektně bude vypadat i sušený pomeranč umístěný na vrch sklenice v klasickém koktejlovém stylu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám