Hlavní obsah

Vánoční dekorace čerpají nejen z přírody

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li se doma o Vánocích cítit nejen dobře, ale jít také cestou letošních trendů, načerpejte nápady z dílen světových designérů. Nechte se inspirovat a vytvořte si jedinečné prostředí, ve kterém vám a vašim blízkým bude báječně.

Foto: Glassor (2x)

Vánoční výzdoby s větší barevností a retro nádechem dosáhnete s kolekcí Paví sen, jejímž výrazným prvkem jsou koule s propracovanými pavími motivy a lesknoucími se kamínky.

Článek

Letošní Vánoce se podle mínění předních designérů inspirují čtyřmi hlavními proudy. Své stálé místo si mezi nimi drží klasický tradiční styl, který je pořád populární.

Ovšem do Vánoc letos silně zasahuje i skandinávský proud. Milovníci extravagance uvítají nové prvky v tzv. retro stylu a stejně jako do jiných oborů i do dekoru se vrací inspirace přírodou.

Foto: Retlux

Dřevěná podsvětlená silueta betlému s laserově vypalovaným motivem, rozměry: 23 x 14,5 x 3 cm (š x d x h), pouze pro vnitřní použití, chraňte před vlhkem.

Foto: Tchibo

Adventní kalendář složený ze 24 sáčků, každý o velikosti 11 x 14 cm, které stáhnete saténovými stuhami různých barev. Cena 399 Kč.

Německého chlapce rozzuřila chabá vánoční nadílka, tak zalarmoval policii

Koktejl

Tradiční klasika

Tradice, střídmost, dominance stříbrně šedé, žlutozlaté, teplé béžové, tmavší červené, bílé i tmavě šedé. Tak se dá ve zkratce představit tradiční styl, který je i letos v designu velmi populární. Kombinace těchto barev převládají také v kolekcích českých designérů.

Foto: Hornbach

Z jasně modré barvy vychází příjemná svěžest a lehký chlad. Jemně světlá modř dává vyniknout bílým a přírodním doplňkům.

Retro styl

Toužíte-li vnést do vašeho příbytku více barev, vsaďte na extravaganci z retro proudu, která dokáže vytvořit výzdobu s vyloženě eklektickým nádechem. Živé tóny ve spektru barev, jako je azurová, růžová, zelená, v kombinaci s černou a zlatou a také různými materiály vám připraví nevšední zážitek!

Neobvyklé textury, materiály i vzory vytvoří překvapivou souhru, která vás bude bavit.

Foto: Potten & Pannen-Staněk

Nová vánoční sběratelská kolekce Zimní radovánky zobrazuje příběhy inspirované zimními sporty a očekáváním Vánoc.

Mladík udělal z vánoční výzdoby domu hudební a světelnou show

Bydlení

Severská harmonie

Severský životní styl reprezentují moderní a čisté dekorace, které dokonale souznějí s životním stylem lagom. Tento směr se řídí heslem „ani moc, ani málo“ a to se odráží i v interiérovém designu.

Nadšenci skandinávského stylu v barvách upřednostní jemné zlaté a černé detaily na bílých koulích. V kolekcích nepřehlédnete propracované ornamenty s jemnými barevnými tóny. To vše v duchu naprosté harmonie.

Foto: Glassor

V duchu severského stylu vnesou ozdoby do domácnosti naprostou harmonii.

Foto: Ornex

Vánoční ozdoby ve skandinávském stylu kombinované v bílé a červené barvě. Na dekorech vánočních koulí dominuje sněhová vločka, bílý posyp a motiv soba. Cena za balení od 229 Kč.

Otisk přírody

Jestliže jste milovníky přírody a líbí se vám motivy, jako jsou stromky, větvičky, lístky, houby nebo pírka, dekorujte jimi interiér. Doteky přírody budou plné temných tónů v tyrkysové, modré, teplé zlaté, teplé šedivé, námořnické modři, červenohnědé i tmavě červené a obecně teplých zemitých barev.

Foto: Ornex

Ozdoby inspirované zimní přírodou, motivy lesa a venkova. Převažuje bílá barva v kontrastu s hnědou. Cena za balení od 73 Kč.

Foto: Albi

Jako vánoční dekorace potěší svíčky Heart&Home šesti různých vůní, např. Štědrý večer, Andělská zima nebo Vůně vánočního stromečku. Cena za dvě svíčky + svícen 249 Kč.

Vánoční ozdoby z kravského rohu a další doplňky pro milovníky ekologie

Vánoce

Tradice versus moderna

Domácí výrobci se vždy snaží vyvážit produkci tradičních a moderních ozdob, ať už se to týká tvarů, barev či ornamentů. Také ve světovém designu se objevují překvapivé kombinace nového a starého. Vedle pastelové či výrazné fialové baňky se může krásně vyjímat ozdoba ve tvaru houby či ptáček s pravým peřím. Neotřelé kombinace jsou velkou inspirací i výzvou pro naše renomované výrobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám