Hlavní obsah

V Soulu mají vyrůst nepřehlédnutelné věžáky spojené "mrakovým" můstkem

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemští architekti představili své ambiciózní plány pro stavbu bytových věží v Soulu v Jižní Koreji. Věže mají být vysoké 260 a 300 metrů a propojovat je bude „mrak“ - spojovací můstek, který bude plný bytových jednotek, kaváren a obchodů.

Článek

Stavbu navrhlo holandské architektonické studio MVRDV sídlící v Rotterdamu. Inspirací pro architekty byla představa věžáků tak vysokých, že z nich jsou vidět mraky. Mrak se tak snažili zhmotnit a vystavěli jej přímo mezi stavbami.

Jedna z věží bude mít 54 pater, druhá hned šedesát. Celková podlahová plocha má dosáhnout 128 tisíc metrů čtverečních.

 Mezi stavbami vznikne relaxační centrum

„Mrak“ bude umístěn v desátém patře stavby a nebude v něm chybět fitness studio, bazény, restaurace, kavárny a konferenční centrum. Tato vestavěná část má cca 14 tisíc metrů čtverečních plochy. Expresní výtahy povedou přímo do tohoto spojovacího můstku s názvem "Sky Lounge".

Díky síti prodejen, kaváren, fitness apod. nebudou muset obyvatelé o víkendu dům vůbec opouštět. Bude v něm totiž umístěno relativně plnohodnotné nákupní centrum.

Apartmány budou ve stavbě rozlehlé a velmi prosvětlené, nejmenší budou mít cca osmdesát metrů čtverečních. Ty největší pak něco kolem 260 metrů čtverečních a hned dvě luxusní terasy.

Ve spodních patrech se má nacházet odpočinková zóna se zatravněnými plochami. Nebudou chybět sochy a zřejmě i menší fontána.

Interiéry i exteriéry staveb budou pojaty velmi jednoduše a minimalisticky. Obě tyto nevšedně propojené výškové budovy mají být dostavěny do roku 2015.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám