Hlavní obsah

Studentským pokojům by měla vládnout skladnost a praktičnost

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se návratem studentů do školy se začíná stále víc rodičů i žáků zajímat o praktický skladný nábytek do studentských pokojů. Máme pro vás tipy na kousky, které usnadní život v malých nebo i sdílených pokojích, kde se každý centimetr počítá.

Foto: Einrichten design, Made

Ve studentském pokoji přijdou vhod židle, které lze složit a pověsit na stěnu, i křesla rozkládací na pohovky.

Článek

Nábytek ve studentském pokoji by měl být v první řadě skladný a jednoduše přenosný. Očekává se, že se z interiérů budou žáci po čase stěhovat, a to zpravidla několikrát.

Možnost nábytek jednoduše přemístit nebo schovat v době, kdy není používán, je rozhodně vítaná.

Foto: Einrichten design, Red Candy

Alfou a omegou studentských interiérů je skládací nábytek. Díky němu plně využijete i malý nebo stísněný prostor.

V pokoji rozhodně nezapomeňte na stěny. V praktických poličkách a organizérech můžete ukrýt spoustu důležitých dokumentů, knih, pozvánek na akce a podobných předmětů. Velkým trendem jsou zejména multifunkční kousky z kovu.

Hitem jsou hlavně bronzové a zlaté nástěnky, na které umístíte fotky, vzpomínkové předměty, ale třeba i vařečky nebo utěrky.

Foto: Ever a Again, Viceversa

Ve společných kuchyňkách oceníte přenosné nádobí i skladné skládací prkénko.

Foto: Red Candy, DelightFull

Na pracovním stole oceníte stojánky na svorky i nůžky v jednom a ohebné lampy.

Do studentského interiéru patří také vychytávky na psací stůl. Ať už jde o bezdrátové nabíječky, multifunkční stojánky na psací potřeby, nebo antistresové pomůcky.

V dnešní době, kdy studenti hodně pracují na notebooku, přijde vhod i podložka pod něj. Ideálně volte tu v podobě malého stolečku, který můžete využívat i jako stylový podnos.

Nábytek by měl být kompaktní a nekomplikovaný. Rozhodně se vyhněte těžkým robustním kusům z masivu. Volte naopak kovový trubkový nábytek, který je odolný, ale celkem lehký. Nezapomínejte také na úložné boxy, které můžete umístit i úplně nahoru ke stropu.

Foto: Proporta, Monsterzeug

Vhod přijde i stolní nabíječka nebo antistresové pomůcky na zkouškové období.

Foto: Red Candy, Yellow Octopus

Neměly by chybět pořadače na dokumenty a časopisy i skládací stoličky pro hledání knih ve vyšších částech knihoven.

Chybět by nemělo ani vhodné osvětlení, které umožňuje během četby a učení směřovat tok světla přesně podle potřeby. Vhod přijdou i pořadače na časopisy, noviny a různé dokumenty.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Obecně vybírejte doplňky, které jsou multifunkční a slouží k několika různým účelům. Vhod přijde třeba konferenční stolek, jenž poslouží i jako lednice nebo rádio.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám