Hlavní obsah

Studenti vybrali nejlepší designové výrobky pro děti

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci letošní přehlídky Designblok byla k vidění i kolekce těch nejlepších designových produktů pro děti. Vybrali ji studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.

Foto: Novinky

Sloni a buvolové od Libuše Niklové

Článek

Výstava toho nejlepšího z dětského designu dostala název "Hraj design!" a představila pozoruhodné hračky do dětských pokojů v moderní podobě a efektním designu.

Studenti z Ateliéru produktového designu, který vede dvojice pedagogů Michal Froněk a Jan Němeček, vybrali ty nejinspirativnější solitéry pro nejmenší a doplnili je svým vlastním pojetím designu pro děti, který vytvořili ve škole.

Foto: Novinky

Roman Kvita navrhl dětskou stoličku s názvem Newton, Jan Čapek zase houpacího býka s názvem Rocking Bully.

Výstava byla interaktivní a její návštěvníci tak měli v rámci přehlídky možnost si představované předměty často i vyzkoušet.

Foto: Novinky

Vozítko od Jerryho Kozy s názvem Torpédo.

Mezi vybranými designovými produkty se objevily i návrhy od Libuše Niklové, která nedávno reprezentovala Českou republiku na výstavě designu pro děti v New Yorku s názvem "Století dítěte: rosteme s designem".

Foto: Novinky

Sáně v moderním pojetí od Adama Šimečka.

Studenti při výběru prací pro přehlídku využili i práci designérů s tradičními materiály. Jednoduché saně ze dřeva tak jistě ocení i řada dospělých.

Foto: Novinky

Roman Kvita navrhl sáně s názvem Raketa.

Kromě tradičně pojatých produktů bylo na přehlídce k vidění i velmi futuristické vozítko, které zapadne do těch nejmoderněji zařízených interiérů dnešní doby.

Foto: Novinky

Karel Matějka navrhl vozítko s názvem Joyrider.

Vybrané výrobky jsou velkou inspirací pro rodiče, kteří chtějí svým dětem pořídit funkční hračku, ale zároveň i dekorovat svůj domov zdařilým designem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám