Hlavní obsah

Stavěli jste jako děti věže z kostek? V Miami bude přesně tak vypadat mrakodrap

Mrakodrap, který zcela změní vzhled floridského Miami. Tak už nyní přezdívají budově výrazného a snadno zapamatovatelného tvaru, jejímž autorem je místní architekt Sieger Suarez. Stavba vyroste na prestižní adrese 300 Biscayne Blvd. a sloužit bude jako hotel, jejž doplní několik luxusních rezidencí.

Foto: Profimedia.cz

V Miami vyroste nový mrakodrap složený z devíti kostek.

Článek

Budovu vysokou mírně přes 320 metrů se 100 podlažími miamský architekt navrhl pro developera Property Markets Group již v roce 2017. Ten zatím dokončuje smlouvu na koupi vyhlédnutého pozemku. Ve „věži z kostek” bude sídlit především hotel společnosti Waldorf Astoria.

Dle prohlášení developerské společnosti se mrakodrap stane nejvyšší rezidenční budovou na území USA postavenou na jih od New Yorku a s přehledem se tedy stane i nejvyšším objektem v Miami. Na stavbu s nezaměnitelným vzhledem tak bude vidět prakticky z každého koutu města.

V současnosti nejvyšší stavbou v Miami je 85podlažní Panorama Tower s výškou 264,5 metru.

Věž se bude skládat z devíti spirálovitě odsazených kostek s proskleným povrchem. V nich má být dohromady na 360 bytů s jednou, dvěma, třemi či čtyřmi ložnicemi, jejichž cena by měla začínat na hranici 1 milionu dolarů, tedy něco přes 22 milionů korun.

V Miami staví luxusní mrakodrap s parkováním přímo v bytě

Tipy a trendy

Byty mají být plně vybavené, a dokonce i zařízené nábytkem. Interiérový design má na starosti kalifornské studio Bamo.

Základem hotelové části bude 205 pětihvězdičkových pokojů. V přízemí stavby pak obyvatelé Miami naleznou obchody a další provozovny. Jak upozorňuje web The Next Miami, prodej bytů v tomto pro město zcela unikátním mrakodrapu již začal.

Anketa

Líbí se vám navrhovaný vzhled mrakodrapu?
Ano, je to hravé a snadno zapamatovatelné.
67,8 %
Docela ano.
8,6 %
Nevím, asi je mi to fuk.
4,1 %
Moc ne.
5,2 %
Ne. Skleněné kostky. Je to bez nápadu.
14,3 %
Celkem hlasovalo 556 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám