Hlavní obsah

Spotřebiče s prvky dřeva potěší milovníky povedeného designu i náročné uživatele

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápad spojit dva ušlechtilé materiály - dřevo a nerez ocel, které jsou už samy o sobě částečnou zárukou, že vznikne něco pěkného, je rozhodně zajímavý. Přinášíme vám tipy na spotřebiče, kterých sice na trhu ještě není mnoho, ale nezklamou náročného uživatele ani velkého estéta.

Článek

V přehršli moderních materiálů se člověk rád vrací ke klasickým materiálům jako je třeba dřevo. V kombinaci s nerez ocelí či jinými materiály vytváří zajímavou kombinaci, která sluší nejednomu domácímu spotřebiči.

Plastovým spotřebičům pomalu odzvonilo

Design jde tak ruku v ruce s kvalitními materiály a válcuje vizuálně mnohem nevzhlednější plast. Tyto spotřebiče se hodí do každé kuchyně zařízené v rustikálním stylu, kde nebudou narušovat celkové vyznění prostoru a naopak ho podtrhnou.

Zaujme třeba myčka nádobí Amica s plně integrovaným ovládacím panelem s displejem, kapacitou pro 12 jídelních souprav nebo vkusný dvouplotýnkový vařič na chatu.

Myčka je vybavena funkcí, která v případě defektu automaticky uzavře přívod vody a spolehlivě tak ochrání před škodami. Myčka s má šest mycích programů a výhodou je možnost nastavení zkráceného programu nebo i poloviční náplně.

Elektrický vařič Mora má zase dřevěný rám desky, který je vyroben z tvrdého kvalitního buku, senzorové ovládání desky, ukazatel zbytkového tepla nebo třeba i dětskou pojistku.

Dřevěné prvky sluší i grilům

Oblíbený raclette gril s kamennou grilovací plochou obsahuje osm pánviček na opékání. Na opékání uzenin nebo špízů zase oceníte gril s praktickou vroubkovanou plochou, která dodá jídlu atraktivní vzhled.

Zaujme i rychlovarná konvice klasických tvarů v provedení dřeva a nerezu nebo vinotéka s dřevěnými lištami a nastavitelmými policemi. Volně stojící vinotéka ve stříbrné barvě s dřevěnými prvky má kapacitu na 107 lahví, které jsou uloženy na šesti pevných dřevěných policích.

K vychytávkám patří digitální displej, elektronické ovládání, světelná a zvuková signalizace otevřených dveří.

Dřevo je klasickým materiálem, které ocení hlavně konzervativnější povahy. Přírodní materiály se ale letos dostávají opět do kurzu, hlavně v souvislosti ze zdravým eko bydlením, a tak se tato obnovitelná surovina s velkými estetickými kvalitami vrací do našich domovů.

Spojení nerezu se dřevem je moderní kombinací, která přináší novou inspiraci pro zařizování interiérů. Pro inspiraci si prohlédněte třeba stolování v přírodním stylu.

Anketa

Líbí se vám spotřebiče s prvky dřeva?
Ano, jsou nmnohem hezčí než ty s výraznými prvky plastu.
25 %
Ano, ale díky kvalitnějším materiálům jsou bohužel i dražší.
25 %
Ne, jsou příliš konzervativní.
25 %
Ne, jsou nepraktické.
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1620 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám