Hlavní obsah

Splněný sen milovníka letadel a koní: Farma s vlastní ranvejí a stájí

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci života na venkově, jízdy na koních a létání by měli zpozornět. Není tolik příležitostí, jak tyto tři záliby bezproblémově spojit dohromady. Jistým řešením je ovšem koupit si farmu, která je vybavena jak stájí a ohradou pro koně, tak vlastní ranvejí a hangárem.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní obytná budova je tradiční cihlová stavba o dvou podlažích, která byla při rekonstrukci rozšířena.

Článek

Jedna taková je k dispozici. Jmenuje se Glebe Farm, má rozlohu 16,2 hektaru a leží poblíž města Southam v hrabství Warwickshire ve Velké Británii. Přestože její cena není oficiálně zveřejněna, servery specializující se na prodej nemovitostí ji odhadují na částku okolo 400 tisíc liber, tj. 13 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Farma působí malebným dojmem.

Nový majitel se má rozhodně na co těšit. Hlavní dvoupodlažní budova je cihlová a prošla rekonstrukcí, během níž získala zajímavé moderní rozšíření. Kromě vstupní haly je v ní obývací pokoj, tři soukromé pokoje a koupelna, solárium, kuchyň s jídelnou, spíž, šatna a místnost pro technické zázemí stavby.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj v nově přistavěné části

Foto: Profimedia.cz

Jídelna je propojena s kuchyní.

Na pozemku jsou ovšem ještě další objekty. Je to tradiční cihlová stodola s kanceláří a čtyřmi skladovacími oddíly. Dále je to tzv. zemědělská stodola a stodola pro zemědělské stroje.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z pokojů

Foto: Profimedia.cz

Výhledům do nádherné okolní krajiny se nový majitel farmy bude moci oddávat i v koupelně.

Jezdecké zázemí tvoří stáje s otevřenou čelní stranou, skladem a s jezdeckou halou o rozměrech 40x25 metrů. Na pozemku farmy je také velká ohrada pro venkovní trénink koní.

Foto: Profimedia.cz

Na pozemku farmy je také hangár sloužící zároven jako dílna.

Letecké zázemí zahrnuje hangár s dílnou a vlastní ranvej s travnatým povrchem o velikosti 450x20 metrů.

Foto: Profimedia.cz

V tradiční cihlové stodole je kancelář a čtyři skladovací oddíly.

Pro zemědělské využití jsou určeny rozlehlé zahrady, téměř deset metrů dlouhý a šest metrů široký skleníkový tunel, dvě jezírka a tři pole.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám