Hlavní obsah

Sníte o životě na hradě? Jeden je k mání za 12 miliónů

Novinky, nes

Pokud jste milovníky historických sídel a sníte o bydlení v jednom z nich, neváhejte. Za dvanáct miliónů korun může být váš jeden opravdu hezký, a navíc i docela malý hrad. Jmenuje se Kilmartin a stojí severně od vesničky Argyl v srdci oblasti Kilmartin Glen na jihu Skotska.

Foto: Profimedia.cz

Nenápadný malý hrad v malebném kraji může být váš. Je totiž na prodej.

Článek

Hrad byl vystavěn v polovině 16. století. Podobně jako řada staveb tohoto typu téměř zchátral. Naštěstí na něj ale v 80. letech minulého století narazili jeho současní majitelé a nechali jej zrestaurovat.

Foto: Profimedia.cz

Hradní kuchyně

Foto: Profimedia.cz

Hradní jídelna

Hrad má obdélníkový půdorys orientovaný severojižním směrem. Jeho tři věže, které těsně přiléhají k hlavní budově a nepřesahují její výšku, jsou umístěny na severovýchodním a jihozápadním rohu a také zhruba ve středu jeho západní zdi. Stavba má charakteristické silné kamenné zdi a malá, hluboko zasazená okna.

Foto: Profimedia.cz

Společenská hala

Foto: Profimedia.cz

Koberec jedné z ložnice má tradiční kostkovaný vzor.

V přízemí hradu se nachází kuchyň, jídelna a sklad. Většinu prvního poschodí zabírá rozměrná, stylově zařízená společenská místnost. S ní sousedí ložnice s vlastní koupelnou. V nejvyšším poschodí jsou ještě dvě další ložnice.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z ložnic na hradě.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Kilmartin

Jak poznamenávají britská média sledující trh s nemovitostmi, fakt, že ložnice mají své vlastní koupelny, jasně ukazuje, jak zásadní proměnou hrad během procesu restaurace musel projít. Očekává se, že o nemovitost projeví zájem buď opravdový nadšenec do bydlení na hradě, anebo někdo, kdo jej bude chtít pronajímat.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejpodivnější dům Skotska je na prodej

Za „nejpodivnější dům Skotska” v minulých dnech hned několik britských internetových serverů označilo dvoupatrový zahradní domek, jemuž jeho autor, sochař Ian...

Výběr článků

Načítám