Hlavní obsah

Se speciální magnetickou barvou můžete na stěně vytvářet originální dekorace

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magnetická barva promění stěnu v jednu velkou nástěnku, na kterou můžete libovolně umísťovat obrázky, dekorace a jiné drobnosti. Díky speciálnímu nátěru si můžete vytvořit stylovou dekoraci z kousků zrcadel, magnetů a polepených fólií bez jakéhokoli zásahu do stěny.

Článek

Speciální barvu je možné nanést na stěnu, dveře nebo na korpus skříně. Magnetickou plochu lze vytvořit i na mnoha pevných podkladových materiálech (dřevo, kov, sklo, plast, keramika, kámen, polystyren). Barva bude magnetizovat i pod tenkou vrstvou tapety.

Dekorovat můžete magnetickou fólií nebo nevšedními magnety

Obrazce na stěnu podle vlastních představ můžete vytvořit i z magnetické fólie, kterou je možné jednoduše nastříhat nůžkami na libovolné tvary. Fólii lze koupit jak v základním provedení, které můžete sami libovolně dotvořit, tak v různých barevných variacích.

Zajímavým tipem, který se hodí do interiéru zařízeného v pop-artovém stylu, jsou magnety, do kterých můžete doplnit fotky svých blízkých.

Pěknými kousky na stěnu jsou i obrázky s motivy rostlin, přírodnin a zvířat herbářového typu. Výhodou magnetické stěny je, že na ní můžete dekorace libovolně obměňovat a posouvat.

Stěna má dobré kreativní využití i v dětském pokoji, jako nástěnka pro vzkazy a vylepování důležitých pozvánek zase najde uplatnění v pracovně, v kuchyni může posloužit jako prostor pro vyvěšování receptů a nákupních seznamů.

Dekorace by měla se stěnou kontrastovat a nebo s ní naopak barevně ladit. Vyplatí se vyhnout příliš agresivním barvám. Výjimku tvoří prostor v pracovně, kde bude například sytě červená stěna stimulovat pracovní výkony.

Trvanlivost malby

Po natření můžete stěnu vymalovat jakoukoliv další barvou. Podklad musí být co nejhladší a zcela suchý, zbavený prachu a mastnoty. Nátěrová základní barva je k dostání v malířských a lakýrnických potřebách.

Z fotek vzniknou dekorace díky magnetickému papíru

Pokud budete chtít na stěnu umístit i nějaké své oblíbené fotky, ale chcete se vyhnout upevňováním magnety, pak můžete zvolit pro jejich tisk magnetický papír, který je určen pro všechny běžné typy inkoustových tiskáren.

Do podavače vložíte 1 arch magnetického papíru. Při manipulaci se snažte co nejméně dotýkat bílé strany určené k potisku a papír zbytečně nepřehýbejte. Pokud bude hotový potisk vystavený zvýšené vlhkosti, nechte papír nejdříve 24h důkladně proschnout.

Při samotném tisku zvolte speciální typ papíru podle manuálu k tiskárně. Některé tiskárny se automaticky samy přizpůsobí papíru.

Pamatujte, že na trvanlivost malby má velký vliv kvalita a počet dosavadních nátěrů. Moderní přípravky snesou více vrstev než starší klihové barvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám