Hlavní obsah

Ručníky v trendy barvách slouží v koupelně i jako dekorace

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dekorační funkci v interiéru nemusí mít jen zrcadla, obrazy a tapety či sošky, ale i obyčejné ručníky. Z barev je v koupelnovém textilu letos v kurzu duhová barevnost, azurová modř a bohaté výšivky, třásně a praktický textilní lem. Interiér rozveselí a dodají mu šmrnc.

Foto: Novinky

Pestrobarevný ručník z Marks & Spencer.

Článek

V barvách se vrací modrá, hlavně modrošedá, jejímž doplňkem je tyrkysová, dále k barvám této sezóny patří růžová a k ní je doplňkem růžovo-fialová. V kurzu jsou materiály příjemné na dotek, lehké, pohodlné, ze kterých vyzařuje ležérní duch.

Při výběru ručníku upřednostněte ty s pevným tkaným okrajem, které budou déle držet tvar. Vyplatí se také preferovat hustotu a kvalitu smyček, určujícím hlediskem je gramáž tkaniny, která by měla být co nejvyšší. Ideální je 500 g/m2, ale i vyšší.

Foto: Novinky

Osuška se zajímavým duhovým detailem z Kika.

Důraz je kladen na propracované detaily. Nejvíc se objevují výšivky, různé třásně, pásky, knoflíky nebo bordury.

Sportovní ručníky vynikají maximální savostí

Ručníky na sport musí mít nejvyšší možnou savost. Sportovci ocení i provedení s páskem pro snadné nošení.

Ideální jsou ručníky utkané z bambusové celulózy, ty mají unikátní vlastnosti - jejich savost je třikrát vyšší než u ručníků z tradičních bavlněných surovin. Mají dlouhou životnost a vysokou odolnost proti oděru. Sportovci ocení i antibakteriální vlastnosti. Díky těmto vlastnostem jsou tyto ručníky ideální pro sauny, na hřiště nebo fitness centra.

Ručníky, které běžně užíváme v koupelně, by měly být díky častému praní co nejodolnější. Vyplatí se ručník vyrobený ze syntetického mikrovlákna, kterému časté praní neuškodí.

Pro děti jsou vhodné ručníky z biobavlny

Rodiče miminek, která mají kožní problémy a potřebují produkty bez chemických přísad, ocení ručníky z biobavlny, které nebyly barveny a snesou vyvařování ve velmi horké vodě. Hodí se proto i pro alergické děti a osoby s velmi citlivou pokožkou.

Plážové ručníky by měly být efektní, hodí se letní motivy inspirované hudbou a mořem. Jejich rozměr by měl být cca 180x90 cm.

U plážových osušek je ideálním materiálem bavlna. Na dotek je velmi příjemná a má dobrou savost potu. Na pláž se hodí i díky faktu, že je schopna nasát vlhkost až do pětiny své váhy, aniž by byla na omak vlhká.

Foto: Novinky

Pestrobarevný ručník z Marks & Spencer.

Ručníky z bavlny méně tepelně izolují, právě proto se však výborně hodí pro letní měsíce, kdy nepotřebujeme zahřát.

Pokud si chcete pořídit skladnou plážovou osušku na cesty, tak zvolte raději outdoorovou osušku z ultraabsorbčních mikrovláken, jejichž velkou předností je nízká hmotnost a skladnost. Ultra mikrovlákno absorbuje vlhkost velmi rychle a rychle také usychá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám