Hlavní obsah

Pusťte se do zahradničení, zvedne vám náladu

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní a letní období přináší krásné počasí a pestré barvy. I když jsme v našich aktivitách dočasně omezeni, nezoufejte! Přineste si domů kousek přírody, tvořte květinové dekorace, usušte první bylinky a věnujte se i pokojovým rostlinám.

Foto: Profimedia.cz

Přineste si jaro domů. Přesaďte některé kousky rozkvetlých krásek ze zahrady do květináče a ozdobte s nimi interiér: jídelní stůl i okenní parapet.

Článek

Zahrada je naším útočištěm před trudnomyslností a špatnými zprávami. Práce prospívá na těle i na duchu, proto vezměte do rukou vějířovité hrábě a pročistěte nejdříve celou zelenou plochu.

Se zahradní technikou zvládnete hravě příchod jara

Zahrada

Prořezat si zaslouží i ovocné stromy a keře. Zejména mladé stromky, které hodně rostou, potřebují výchovný řez. Díky tomu budou v létě více rodit. Vysazovat lze i stromy okrasné.

Foto: Asko nábytek

Řezané květiny ve váze okamžitě změní atmosféru celého pokoje a nás potěší na duši. Dejme je na viditelné místo a užijme si je! Zkusme být kreativní, kombinujme květiny s travami, suchými větvičkami, proutky.

Foto: Smartpress

Symbol májky můžete mít i doma. V květináči zalijte do sádry kus klacíku nebo ho zapíchněte do zeminy. Klacík omotejte pentlí, napíchněte bramboru nebo aranžovací hmotu. Do ní zapíchejte zelené větvičky. Ozdobte dekoracemi. Inspirace z knihy Tradinář.

Ženy milují květiny, a pokud na podzim zasadily tulipány, hyacinty, nyní se kochají jejich krásou. Vysazovat je ale stále možné macešky nebo petúnie, které nabízejí spoustu barevných variant. Zkontrolujte po zimě i trvalky a přisypte jim trochu kompostu.

Jarní něha za okny

Zahrada

Odreagovat se lze i na malém balkoně, zkuste osadit zajímavě květináče. Hodně světla na jižně orientovaných balkonech milují petúnie a převislé surfinie. Pěstování v květináči sluší i zelenině, dobrým a vděčným tipem jsou cherry rajčata a speciální odrůdy paprik.

Foto: Profimedia.cz

Orchidej sluší všem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám