Hlavní obsah

Prostor inspirovaný dílem Henriho Rousseaua je zařízený v botanickém stylu

Novinky, tnk

Jak myslíte, že by to vypadalo u umělce Henriho Rousseaua v ateliéru? Tušíte možná správně - atmosféra jeho obydlí by byla jistě originální. Designéři se do jeho vkusu pokusili vcítit a navrhli interiér ovlivněný jeho tvorbou a povahou. Nechte se volně inspirovat jeho tvorbou a zkuste si zařídit domov v botanickém stylu.

Foto: Pixers, Melody Maison

Interiér inspirovaný barevností děl Henriho Rousseaua je přírodní oázou.

Článek

Francouzský malíř Henri Rousseau (1844-1910) přezdívaný Celník je uznávaným umělcem v oblasti naivního umění 19. století. Dá se odhadovat, že pro svůj vlastní interiér by si pravděpodobně zvolil botanický styl.

Umělec známý svými díly plnými tajemných scén v husté džungli totiž hledal inspiraci právě ve své oblíbené botanické zahradě - Jardin des Plantes a zoologické zahradě, která patří do stejného parku.

Foto: Pixers, Woodchip and Magnolia

K botanickému stylu patří velké množství zeleně.

Tam ho inspirovaly i květiny ze vzdálených koutů světa a exotická zvířata. To vše je dnes trendem v interiérech všech milovníků přírodního stylu. Hlavně rostliny pak mají zvláštní místo v interiérech inspirovaných botanickými zahradami.

Foto: Crowdyhouse, Cloudberry living

Výrazné motivy rostlin na stěnách promění interiér v džungli.

Květiny v botanických zahradách jsou zpravidla umístěné úplně všude. Zabírají okenní parapety, stoly, police, stojí na regálech i na podlaze. Podobně by to mělo vypadat i v domovech fandů tohoto stylu.

Foto: The Curious Department

S temně zelenou barvou skvěle ladí samet a zlaté dekorace.

Prostoru dodají šmrnc hlavně tapety, které pomohou doladit prostor i na stěnách, které by jinak působily stroze a neútulně. Nábytkové kusy už pak můžete volit spíše v neutrálních barvách a klasických tvarech.

Foto: Woodchip and Magnolia

Ložnici dodají šmrnc tapety s motivy lučního kvítí.

V prostoru by také neměly chybět motivy exotických zvířat a šelem. Vhod přijdou i nevšední dekorace inspirované exotickým ovocem, palmami nebo mořskými živočichy. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Sušenky jako interiérový dekorativní prvek

Pokud hledáte inspiraci na doplňky, které vám zlepší náladu během zimních chladných dní, zkuste v interiéru uplatnit kousky ve tvaru sušenek. Nevšední dekorace...

Výběr článků

Načítám