Hlavní obsah

Překrásné vile se pod obývákem plazí bazén jako had

Novinky, nes

Není bazén jako bazén. Ten, který má vila Amoras, se ovšem jen tak někde nevidí. Prochází totiž přímo pod vilou, a to pod jejím obývacím pokojem. Aby bylo možné plavce pozorovat, je příslušný pás podlahy v pokoji skleněný. Architekt Luca Scacchetti tak v domě unikátním způsobem propojil nejen vnitřní a vnější prostor, ale i prostředí souše a vody. Není divu, že přízemní dům s charakteristickými prejzovými střechami z věhlasného letoviska Costa Smeralda na Sardinii přirovnávají k místům, jež jako by vypadla z některé bondovky.

Foto: Profimedia.cz

Přízemní vila má výjimečně řešený bazén. Protéká pod ní v místě obývacího pokoje.

Článek

A ve skutečnosti nejsou až tak daleko od pravdy. Nedaleko stojící hotel Cala di Volpe si totiž v jednom filmu s Jamesem Bondem skutečně zahrál. Bylo to v díle Špion, který mě miloval, kde britského agenta s povolením zabíjet ztvárnil Roger Moore.

Foto: Profimedia.cz

Z terasy vily je nádherný výhled.

Foto: Profimedia.cz

Vila Amoras je nemovitostí, kterou může mít nový majitel za 405 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Bazén vilu podtéká v místě obývacího pokoje, jeho obyvatelé mohou plavce pozorovat skrz prosklenou podlahu.

Samotná vila těží maximálně ze své báječné polohy. Jak se u podobného domu očekává, nabízí obyvatelům naprosté soukromí, zároveň však, z její částečně zastřešené terasy z týkového dřeva je překrásný výhled na Středozemní moře.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Každá z ložnic je laděna do jiného stylu.

Dům má sedm ložnic, velmi prostornou a moderně vybavenou kuchyň, jeho pýchou je ovšem velkoryse navržený obývací pokoj. Vzhled jeho klenutého stropu je inspirován konstrukcí lodního trupu. S plochou mírně pod 140 m² je obývací pokoj s přehledem největší místností v domě.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze sedmi ložnic vily

Foto: Profimedia.cz

Architekt se nebál kombinovat kámen s bílou, kteoru pak doplnil několika živými barvami.

Vlastní bazén začíná vně domu, pak se „podplazí“ pod obývacím pokojem a rozlije se na nádvoří, které mezi sebou svírají křídla vily.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyně je dostatečně velká, aby v ní bylo možné vařit pro větší počet strávníků.

Ojedinělý charakter vily je důvodem, proč si mohl její současný majitel dovolit nabídnout ji k prodeji v přepočtu za 405 miliónů korun. Nového vlastníka pak může hřát vědomí, že jeho novými blízkými sousedy jsou například Roman Abramovič a Silvio Berlusconi.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám