Hlavní obsah

Prarodiče nechali své dvouleté vnučce postavit pevnost ve stylu Harryho Pottera

Novinky, nes

Zahradní domek jako vystřižený z příběhů o Harrym Potterovi nechali pro svou nejstarší, ovšem stále pouze dvouletou vnučku postavit manželé Dave a Ruby Dunlopovi z kanadského Ontaria. Stavba s plochou 32,5 čtverečních metrů v sobě skrývá hned několik známých míst - bradavický hrad, část Zobí ulice, ale třeba i krámek pana Ollivandera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prarodiče nechali postavit pro svou nejstarší vnučku pevnost ve stylu Harryho PotteraVideo: Reuters

 
Článek

„Má dcera i její partner jsou obrovskými fanoušky Harryho Pottera, ale přesto nikdo z nás nevěděl, jak navrhnout zahradní domek v takovém stylu. Říkali jsme si, jaké by to bylo pěkné, kdyby tu měla Logan své speciální místo, kde by si mohla hrát,” svěřil se webu britského deníku The Sun dědeček malé dívenky Dave Dunlop.

Výrobu pevnosti, protože té se nakonec nadstandardní zahradní domek nejvíce podobá, svěřili manželé firmě Charmed Playhouses z Alberty, jejímž návrhářům nechali volnou ruku. Ač sami odmítli prozradit, na kolik je velkorysý projekt vyšel, představu si lze udělat podle toho, že klienti výrobce za dětské zahradní domky platí obvykle v přepočtu částky pohybující se v rozpětí od čtvrt milionu po téměř 4,5 milionu korun.

Specialistům návrh domku netrval nijak dlouho, vytvořili jej během několika hodin, a dva dny pak vytvářeli 3D vizualizaci a plánky pro výrobu. Ta trvala šest týdnů a kompletace na místě pak trvala další tři dny. Výsledek ovšem stojí za to, jak rychle pozná každý fanoušek slavného kouzelnického učně.

Stavba má jedno patro a výrobcům se v ní podařilo propojit část bradavického hradu, Ollivanderův obchod s kouzelnickými hůlkami, nástupiště 9¾, a dokonce i část Zobí ulice, v níž bydlel Harry u své tety a strýce. Pod schody proto samozřejmě nechybí ani přístěnek a po dřevěném můstku se přechází do věže, kde je sovinec. Aby dobrodružství nebylo málo, jedna část hradu je přístupná tajným poklopem.

Interiér je pak velmi stylově vyzdoben, nechybí zde snad nic, co by mohl milovník Harryho Pottera postrádat. Ať již je to sada košťat, portréty bradavického ředitele Albuse Brumbála a také tří hlavních postav, Harryho, Rona a Hermiony, jinde je možné nalézt mapu školních pozemků a třeba i zvací dopis do bradavické školy čar a kouzel, který dostal Harry ke svým 11. narozeninám.

Jak dodávají redaktoři agentury Reuters, v hlavní věži si výrobci dali záležet například i na takových detailech, jako jsou křesílka s motivy sov, nádherný lustr a elektrický krb, jenž bude domek vyhřívat v zimě.

Malá Logan je z domku prý očividně nadšená a oči jí pokaždé září blažeností, když z něj vychází ven. Kdykoli jde prý na zahradu, neopomene se v něm alespoň na chvíli zastavit. Má pro něj i velice přímočaré pojmenování, říká mu prostě „Můj dům”.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Postavili byste svým dětem nebo vnoučatům také zahradní domek ve stylu Harryho Pottera?
Kdybychom na to měli, klidně.
80,7 %
No, nevím, nevím.
6 %
Ne. Harry Potter je passé.
13,3 %
Celkem hlasovalo 7199 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Architekti navrhli prefabrikovaný dům ze slámy

Sérii prefabrikovaných domů vyrobených z přírodních materiálů navrhli ruští designéři ze studia Ecohouse Module, v jejichž čele stojí architekt Ilja Ševčenko....

Kouzelná chatka se otvírá a zavírá sama

Ve vesnici Sia-chua-jüan v provincii Che-pej na severu Číny mají zajímavost, která v současných horkých dnech zaujme kdekoho - vědci z Univerzity Čching-chua...

Výběr článků

Načítám