Hlavní obsah

Pomocí razítek a vykrajovátek hravě zvládnete valentýnskou výzdobu

Novinky, tnk

Pokud patříte mezi jedince, kteří rádi slaví svátek svatého Valentýna, a nechcete utrácet výrazné finanční sumy za dekorativní okvětní lístky rudých růží, mámě pro vás tipy na levnější dekorace. Díky šikovným vykrajovátkům, naběračkám, děrovačkám a jiným kouskům jich můžete vytvořit bezpočet a srdcovým motivem vyzdobit celý byt či dům.

Foto: Design3000 (2x)

Vykrajovátko na jahody ve tvaru srdce se hodí k dekorování valentýnského sladkého menu.

Článek

Záleží jenom na vás, kterou část dne budete chtít se svým protějškem oslavit. Pokud se rozhodnete Valentýna slavit romantickou snídaní do postele, můžete použít speciální formičky na vajíčka menší a střední velikosti. V nich uvaříte za deset minut vajíčka natvrdo ve tvaru srdce.

Využít můžete ale i klasické vykrajovátko na vánoční linecké cukroví ve tvaru srdce. To stačí umístit na pánvičku a vajíčko do něj rozklepnout.

Foto: Design3000.de

Valentýnská snídaně do postele může obsahovat i vajíčka ve tvaru srdce.

Pokud chcete vytvořit opravdu dokonalou valentýnskou snídani, sáhněte i po motivu na mléčnou pěnu. Ozdobit tak můžete libovolný kávový nebo čokoládový nápoj. Pěna se dá dekorovat kakaem, karobem nebo skořicí.

Foto: Creative Tops

Srdcový vzor na laté dodá snídani na stylovosti.

Efektním kouskem do domácnosti je i razítko na sušenky ve tvaru srdce. S jeho pomocí můžete zdobit chléb nebo třeba máslo, perníky a podobně, fantazii se meze nekladou.

Foto: Yellow Octopus, DaWanda

Naběračka na zmrzlinu nebo razítko na sušenky doladí pokrmy na valentýnskou svačinu.

K Valentýnu bezpochyby neodmyslitelně patří i sekt. Sklenici šampaňského můžete zpestřit jednak jahodovými srdíčky vytvořenými za pomoci srdcovitého vykrajovátka na ovoce, drinky můžete dekorovat i ledem ve tvaru srdcí ze silikonových formiček, které navíc umožňují celkem jednoduché a pohodlné vyklopení.

Foto: Excelsa, Creative Tops

Silikonové formičky na muffiny nebo na led umožní vytvořit stylové sladké menu ve valentýnském duchu.

Ti, kdo si rádi zdobí slavnostní tabuli, ocení děrovačku, s jejíž pomocí snadno vytvoří velké počty malých srdíček. Stačí k tomu zvolit papír v barvě, která se ke svátku zamilovaných hodí. Ideální je sáhnout po karmínově rudém, fuchsiovém nebo starorůžovém odstínu.

Foto: Yellow Octopus

S děrovačkou vytvoříte srdcové konfety, kterými se dá skvěle zpestřit slavnostní tabule.

Papírová prostírání, ubrousky nebo jmenovky na stůl pak můžete ozdobit pomocí razítek s motivem srdce. Pokud za ně nechcete platit, můžete si vytvořit jednorázové tiskátko vykrojením srdce z obyčejné brambory.

Foto: Luck a Luck

Razítka s motivem srdce umožní jednoduše a levně dekorovat valentýnská přáníčka.

Na Valentýna nemusíte volit jen klasický motiv srdce, můžete zkusit i dekorace s tématem plameňáků, kteří v páru a postaveni čelem k sobě vytvoří také srdcovitý motiv. Takové dekorace působí něžně a neprvoplánově. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám