Hlavní obsah

Pokojíček proměněný v podmořský svět rozvíří dětskou fantazii

Novinky, Kristýna Křížová

Dětský pokojíček má být hlavně kouzelným světem, ve kterém budou děti zažívat nejedno dobrodružství. Pokud chcete, aby měl jednotného ducha, zkuste jim pokojíček zařídit třeba jako podmořský svět. Máme pro vás tipy na to, čím takový pokoj vybavit, aby skvěle vypadal a dítě se v něm cítilo příjemně.

Článek

Podmořskému světu dominuje modrá barva vody a zelená barva rostlin. Snažte se proto tuto kombinaci zachovat i v pokoji.

Pastelové barvy děti nerozrušují

Držte se pastelových barev, které nebudou dítě znervózňovat, ale naopak jej příjemně uklidní. Vsaďte na výmalbu pistáciově zelenou nebo bleděmodrou barvou.

Zajímavých efektů docílíte nařasenými průsvitnými záclonami. Hezky na nich budou vypadat výšivky v podobě ryb nebo korálků.

Volte odolnou a antistatickou úpravu

U záclon volíme spíše vzdušné a hladké materiály, nejlépe s nešpinivou a antistatickou úpravou, která nám usnadní jejich údržbu.

Stěny pokoje můžete vylepšit moderními samolepkami, které nepoškodí výmalbu pokoje a po čase je můžete ze stěn lehce odstranit. Výhodou je, že jsou odolné proti znečištění a jsou omyvatelné mýdlovou vodou.

FOTO: Babywelt

Na podlahu rozhodně patří huňatý koberec s vysokým vlasem v jemných tónech. Pokoj bude díky němu útulnější a bude působit přívětivěji. Nezapomeňte jej ale často čistit, mohou se v něm držet plísně a rozhodně se nehodí pro děti, které trpí alergiemi.

Alergické děti by v pokoji měly mít i lehce omyvatelnou pohovku, nesmí chybět ani ložní prálo, které je možné prát při vyšších teplotách.

V dětském podmořském království by také neměla chybět pirátská truhla, do které si budou děti schovávat své poklady. Potěší je i vestavěné patro imitující námořní loď.

FOTO: Haba

Všechny materiály v dětském pokoji by měly splňovat hlavně požadavky na snadnou údržbu. Ideální podlahovou krytinou je pak linoleum, lamino nebo marmoleum, které stačí setřít vlhkým mopem.

Všechny materiály v dětském pokoji by měly splňovat hlavně požadavky na snadnou údržbu. Ideální podlahovou krytinou je pak linoleum, lamino nebo marmoleum, které stačí setřít vlhkým mopem.

Při zařizování dětského pokoje popusťte hlavně uzdu fantazii a nechte se inspirovat třeba právě interiérem ve stylu podmořské říše.

Tipy na čištění koberce s vysokým vlasem

  • Používejte jen prostředky určené přímo na koberce
  • Vždy je nejdříve vyzkoušejte na rubu nebo na lemu
  • Vyhněte se pokud možno drhnutí a tření koberce kartáčem, skvrnu byste možná vyčistili, ale strukrura koberce by zůstala porušená.
  • Základem je nanášet čistící rostředek od odkraje skvrny ke středu, díky tomu se skvrna nebude zvětšovat a neroznesete ji po větší ploše koberce.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vyrobit dětem létajícího draka z papíru

Čas usychající bramborové nati a barevných západů slunce byl dříve také časem draků. Ale proč vlastně minulý čas? Udělat si vlastnoručně draka by měl umět...

Výběr článků

Načítám