Hlavní obsah

Originální pokoje současných designérů nadchnou i vyděsí

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařizování interiéru vyžaduje velkou fantazii, alespoň pokud chcete bydlet originálně. Připravili jsme pro vás návštěvu v několika rozměrově stejných pokojích, které navrhli různí polští umělci. Stejnou podívanou nabízí variace proměn pokojů, na které se podílela i naše redakce. Fantazie designérům rozhodně nechyběla. Nechte se inspirovat...

Článek

V polském Sopotě narazíme na Arthotel Lalala, který má opravdu nevšední interiéry. Pokoje pro hosty totiž navrhovali různí umělci, kteří dostali při zařizování naprosto volnou ruku. Vytvořili tak nevšední umělecká dílka, která jsou inspirací pro všechny, kdo mají rádi netradiční řešení prostoru a nekonvenční zařízení.

Sedm pokojů v hotelu, který, jak už název napovídá, fandí dětské tvořivosti a kreativitě, je zařízeno v kompletně rozdílném duchu.

Interiéry navrhovali Jakub Rebelka, Iwona Cybula, Asia Piascik, Marek Mielnicki, Emilia Bartkowska, Patrycja Orzechowsk, Kuba Bakowski, Honorata Martin, Ula Wasielewska a Joanna Zastrozna. Některé pokoje jsou zařízeny s prvky stylu šedesátých let, jiné ve stylu Pop art.

Město Sopot, ve kterém tyto interiéry nalezneme, tvořivému duchu opravdu fandí, setkáme se v něm třeba s roztančeným domem, o kterém se více dočtete zde.

Zaujme i interiér s netradičním osvětlením, které perfektně koresponduje s výmalbou pokoje.

Většina pokojů je sice kýčovitá a předimenzovaná, ale rozhodně nejde o nudný interiér. I to se cení, originalita je při zařizování hned na druhém místě za vkusem.

Designování pokojů si vyzkoušela i naše redakce, podívejte se, jak se může jeden totožný prostor proměnit v celou řadu vizuálně rozdílných místností. Stačí si pohrát s doplňky a dekoracemi a sladit je s celkovou barevností pokojů.

Vsadili jsme na přírodní vzhled interiéru, který je letos v kurzu. Dřevo a přírodní materiály dodávají interiéru ten správný šmrnc.

Nebojte se změn a obměňujte své domovy. Nemusíte si rovnou pořizovat nový nábytek, někdy stačí změnit barvu žárovky nebo dekorace a budete mít pocit, že žijete v novém bytě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám