Hlavní obsah

Odvážné interiéry slavného designéra Karima Rashida

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karim Rashid (návrhář egyptského původu) navrhuje velmi odvážné interiéry plné křiklavých a sytých barev, kterým se jiní designéři vyhýbají obloukem. Prostory navržené Rashidem jsou velmi svěží a nekonvenční a jsou inspirací pro všechny fandy inspirace retro - osmdesátými lety a milovníky pop-artu, který si designér oblíbil.

Článek

Designér Karim Rashid má vlastní designové studio a navrhl už tisíce užitných předmětů. Všechny jsou celkem lehce k poznání - dominují jim oblé tvary, geometrické vzory a nechybí jim velmi výrazná až svítivá barevnost.

Interiéry, které jimi zařizuje, jsou tak velmi pestré a výrazné. Dominují jim organické tvary a duhové efekty.

Designér si oblíbil i barvy, které jsou typické pro zvýrazňovače. Jako základ pro své interiéry ale většinou volí bílou barvu.

Atypicky oblý nábytek vytváří designér z Corianu

Oblý a atypický nábytek vytváří Rashid často z novodobého materiálu Corianu, který je možné tvarovat zcela podle designérovy libovůle. Výhodou je široká barevná škála, ve které může být nábytek z Corianu zhotoven i možnost vytvořit nábytek transparentní.

Zábavnými prvky v interiérech jsou i různé animace a obrazce promítané na zrcadla umístěná v místnosti. Interiér je tak pokaždé trochu jiný a nestane se, že by brzy omrzel.

Designér velmi rád navrhuje i interiéry barů, hotelů a restaurací. Jeho návrhům je vlastní futuristické ztvárnění. Zaujme i hra s jednoduchými grafickými ornamenty, kterými dekoruje většinu svých návrhů.

Prostory, které designér vytváří, mají snový nádech. Je na nich znát, že designéra baví dodávat užitným předmětům osobitý výraz. Navrhuje tak stolky, otopná tělesa, židle i žaluzie. Některá jeho díla jsou dnes již k dostání i v Česku.

Devětatřicetiletý Rashid již za svůj design získal přes tři sta ocenění. S jeho nezaměnitelnými díly se můžete setkat ve více jak 35-ti zemích světa.

Anketa

Líbí se vám takové interiéry?
Ano, jsou zajímavé, hravé a svěží.
65,1 %
Ne, je to nevkusné.
34,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 839 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám