Hlavní obsah

OBRAZEM: Psychedelický nábytek designérky Lisy Whatmough hraje barvami

Novinky, tnk

Nábytková designérka Lisa Whatmough vytváří interiérové kousky, které vám zlepší náladu. Populární patchworkovou technikou k sobě sešívá látky veselých a hravých barev tak, že její nábytek působí jako rozkvetlá zahrada. Rozhodně nečekejte nic konvenčního.

Článek

Lisa Whatmough je mladá designérka působící v Londýně. V roce 2005 si založila vlastní návrhářské studio, ve kterém svůj originální nábytek navrhuje a vyrábí. Má velkou slabost pro pěkný design látek a baví ji kombinovat je a vytvářet tak nezvyklé barevné kombinace nejvíce v japonském stylu nebo v duchu pop-art.

I klasická viktoriánská židle dostala nový kabát

Látkám, kterými nábytkové kusy potahuje, dominují světlé barvy, zejména žlutá, světle zelená a růžová, které dobře působí na psychiku. Patchworkem neváhá vyzdobit jakýkoliv kousek, klasické ikonické křeslo od Arne Jacobsena nebo klasickou viktoriánskou židli nevyjímaje.

.: Křeslo i lampička hrají všemi barvami.foto: www.mydeco.com

.: Staré pohovky i sofa mohou po použití patchworkové techniky zase vypadat skvěle.foto: www.mydeco.com, Novinky.cz

Starý design látek míchá Whatmoughová s moderním a vytváří tak působivý mix, kterým obléká nábytek ve stylu antik. Nebojí se jej ale použít i na velmi netypické nábytkové kusy. Každé dílo má jinou cenu - záleží na kvalitě použitých materiálů. Na některých kusech převažuje hedvábí, na jiných vlna, jinde zase damašek.

Veselý nábytek se hodí do jinak barevně uměřeného minimalistického prostoru. Dobře vypadá i v interiéru vymalovaném černou, do tmavého interiéru zase přinese chybějící světlo a barvu.

Patchwork je pro starý nábytek skvělá šance, jak sloužit ještě několik desetiletí.

.: Sofa s mnoha patchworkovými polštářky láká k lenošení.foto: www.mydeco.com

.: Z patchworku může být vyroben třeba i lampión nebo zajímavé zrcadlo.foto:Squint

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám