Hlavní obsah

Nudný městský balkón můžete jednoduše proměnit v rajskou zahradu

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte zahradu, a přece si chcete užívat zahradničení? I v městském bytě si můžete dopřát kouzla přírody, stačí jen vlastnit balkón a dát si s jeho výzdobou trochu práce. Náročné to není, stačí jen zvolit správný tvar truhlíků a zajistit bohatost květinové výzdoby kaskádovitým efektem. Vhodně zvolené tvary truhlíků pak vykouzlí i místo na závěsný gril, který si na balkóně určitě oblíbíte.

Článek

Letní radovánky nejsou vyhrazeny jen pro majitele rozlehlých zahrad, stačí trochu fantazie a balkón se může změnit doslova v rajskou zahradu.

Kaskádovitý efekt zaručí bohatost výzdoby

Vsaďte na několikanásobné květináče zavěšené nad sebou do výšky, vytvoří působivý kaskádovitý efekt, který bude na balkóně vypadat velmi zajímavě. Je ale třeba zvolit vhodné rostliny, které nerostou příliš do výšky. Oblíbenou klasikou jsou pelargónie, jejich stonky se působivě stáčí dolů.

Vyplatí se také zauvažovat nad výběrem závěsných květináčů, zvolte ty s praktickou nálevkou na vodu.

Při volbě truhlíků se zaměřte na kvalitu a na odolnost proti nízkým teplotám. Volte také ty, které jsou přepaženy kovovou sponou, díky které drží tvar.

Samozavlažovací truhlíky oceníte při dovolené

Šikovné a praktické pak jsou samozavlažovací truhlíky s nimiž budete mít jen minimum práce, a navíc si díky nim během krátké dovolené nebudete muset dělat starosti o své květiny. Více se o těchto šikovných pomocnících dočtete zde. 

Na balkóně můžete klidně pěstovat i jahody nebo rajčata, dobře se bude dařit i bylinkám. Tipy na jejich výsadbu si přečtěte ZDE

Reklama

Související články

Chytré květináče se zalévají samy

Květiny jsou radostí a ozdobou interiéru. Můžeme mít byt poloprázdný, ale rozkvetlá květina či košatá zelená rostlina nám prostor vždy zútulní. Pojďme pro ně...

Výběr článků

Načítám