Hlavní obsah

Netypické hotely na stromech jsou inspirovány cirkusovým prostředím

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lesích okolo Norfolku vznikají vzdušné hotely, které se mají stát revolucí v bydlení v souladu s přírodou. Malé domky zavěšené na stromech jsou inspirovány cirkusovým prostředím.

Foto: Profimedia.cz

Malé hotelové kabiny imitují i klece pro divoké šelmy nebo kočárky.

Článek

Hotel ve vzduchu s příznačným názvem Air Hotel (Vzdušný hotel) je inspirovaný různými prvky z cirkusů - kočárky pro zvířata, pestrými látkami, šapitó aj.

Foto: Profimedia.cz

Malé hotelové kabinky jsou zavěšeny ve stromech.

Hotel je umístěn v zalesněné oblasti Norfolku v Anglii a umožňuje návštěvníkům objednat si jeden z devíti hotelů - pokojů. Největší z nich má tři malé místnosti a nachází se dva a půl metru nad zemí. Nejvyšší pokoj je umístěn šest metrů nad zemí. Malé pokojíčky hotelu jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je inspirovaný i klasickým šapitó.

Součástí komplexu jsou i bezpečnější varianty pokojů stojící na pevném ocelovém rámu, které připomínají posed a mají formu kostky. Střecha této varianty je otvíratelná a umožňuje tak stísněný prostor bez problémů vyvětrat.

Foto: Profimedia.cz

Architektura hotelů je inspirována i cirkusovou barevností maringotek.

Na projektu spolupracovalo osm umělců, kteří si přáli vytvořit jednoduchou a zábavnou ekologickou architekturu.

Foto: Profimedia.cz

Některé kabinky připomínají klaunův oblek.

Hotel osvětluje solární osvětlení. Některé pokoje umožňují zavěšení v libovolné výšce nad zemí. Ti, kdo se bojí si tak mohou nechat příbytek spustit až na zem a užít si noc v originálním stanu.

Stromových hotelů v poslední době vzniká čím dál tím víc, což svědčí o jejich vzrůstající oblibě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám