Hlavní obsah

Netradiční kytičkou překvapíte maminku i manželku

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá květnová neděle patří už tradičně všem maminkám. Za svou lásku, péči a starostlivost si zaslouží pozornost nejen svých dětí, jejich nelehkou úlohu by měli ocenit i muži. Vhodný dárek se nevymýšlí snadno, ale kytičkou čerstvých řezaných květin nešlápnete vedle nikdy. Že je to už okoukané? S trochou šikovnosti mohou i obyčejné květiny vypadat výjimečně.

Článek

Při výběru je jistě dobré vědět, jaké květy se mamince líbí a jaké ne. Darovat ale popatnácté pugét  růží je dost neoriginální a předvídatelné. Překvapte letos maminku něčím novým.

Nechte se vést ročním obdobím a čerpejte inspiraci v přírodě. Kytice nemusí být drahá a plná honosných a exotických květů. Vsaďte na pestré jarní a letní kytky, které svou barevností dodají obdarované elán a dobrou náladu.

Jediný květ výrazné barvy bude působit skvěle jen v kombinaci s listem výrazné žilnatiny (vlevo). Hravé aranžmá je volně poskládané, takže připomíná právě natrhanou kytici a působí veselým dojmem (vpravo). Na obrázku Dahlia, Anethum, Anthurium, listy.

Nemíchejte ale příliš různých barev dohromady a spíše kombinujte květy s uklidňující zelenou, která momentálně interiérovým květinám aranžmá kraluje. Výborně se pro tento účel hodí velké listy s výraznou žilnatinou nebo vzorem.

Zručnosti je zapotřebí jen malinko

Nejste-li si jisti svými aranžérskými dovednostmi, pak vězte, že i jednoduché aranžmá může udělat stejně parády jako celá kytice. S květinami lze provádět víc, než je jen svázat dohromady. Můžete z nich například připravit mamince snídani, nebo jimi prozářit její oblíbený koutek. Radost jí jistě udělá i netradiční váza, do níž květ naaranžujete.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám