Hlavní obsah

Neradi skládáte vyprané oblečení? Chytrý pomocník to udělá za vás

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skládání oblečení nepatří mezi velmi oblíbené činnosti. Právě tento proces výrazně zjednoduší spotřebič s názvem FoldiMate, který složí jakoukoli košili, halenku nebo kalhoty - od střední dětské velikosti po rozměrné dospělé kousky XXL. Umí také skládat standardní velikosti ručníků a polštářů.

Foto: FoldiMate (4x)

Nový spotřebič ulehčí život těm, kdo neradi skládají velké množství vypraného prádla.

Článek

Moderní ´skládačka oblečení´ si podle titulu The Everge nejlépe poradí se středně velkými oděvy a prádlem. Model naopak zatím není určen pro skládání velmi malých velikostí - kojeneckého oblečení, ponožek nebo spodního prádla.

Robotická technologie skládání je náročnější, než se může na první pohled zdát. Prototyp vznikl teprve letos a cílem je, aby se technologie ještě zjednodušila.

Původní model spotřebiče byl několikrát přepracován. Dnes se tak skládačka vejde nejen do prostorných prádelen, ale může být umístěna v jakékoli běžné místnosti v bytě.

Foto: FoldiMate

Díky válcům v hodní části spotřebiče je prádlo zatěžkané a díky tomu i narovnané.

Nový spotřebič je uživatelsky velmi jednoduchý. Prádlo se v horní části zavěsí na klipy a tím ruční práce člověka končí. Rychlost skládání záleží na materiálu a velikosti kousků. Běžně složí dvacet až čtyřicet průměrně velkých položek za dvě až čtyři minuty.

Po složení zhruba deseti až patnácti kousků je třeba prádlo vyjmout z boxu ve spodní části. Pak je možné opět pokračovat.

Foto: FoldiMate

Spotřebič je dobrým pomocníkem pro početnější rodinu, ve které se prádlo nežehlí.

Nejde o kousek, který by měl v současné době nahradit žehličku. Výrobce ale nevylučuje, že bude reagovat a inovovat dle poptávky.

Složené oblečení se odebírá ve spodní podsvcené části spotřebiče.

Cena moderního pomocníka do domácnosti bude vyšší, než se původně očekávalo, měla by se pohybovat okolo dvaceti tisíc korun. Dá se očekávat, že při masovém rozšíření by cena mohla v budoucnu i o něco klesnout. Počáteční poptávka by se měla uspokojit hlavně v USA, a to až v příštím roce.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám