Hlavní obsah

Nejdražší venkovská rezidence v Británii stojí dvě miliardy korun

Bydlení v nevídaném luxusu na klidném venkově, ale na dosah Londýna. To teď můžete mít, pokud dáte dohromady 75 miliónů liber (cca 2 miliardy korun). Největší venkovské sídlo Updown Court ve Velké Británii je totiž na prodej. Informoval o tom server Daily Mail.

Článek

Pokud trpíte klaustrofobií, vězte, že v tomhle domě vás běs ze stísněných prostor jímat určitě nebude. Obří sídlo, jež je větší než Buckinghamský palác, pojme 103 pokojů, z nichž žádný se nepodobá jinému, dva podkrovní byty, pět bazénů, bowling i kino. Není tedy ani divu, že zabírá rozlohu 58 akrů. O svůj vrtulník také nemusíte mít starost,  Updown Court samozřejmě nepostrádá helipad.

Luxusní rezidenci obklopenou zahradami a lesy najdete v hrabství Surrey v oblasti Windlesham. Kdyby se noví majitelé navzdory zábavnímu vybavení domu někdy nudili, do nejbližšího londýnského baru je to jen chvilku jízdy autem (cca 50 kilometrů). K letišti Heathrow je to jen 20 minut.

Dům se objevil v nabídce realitních kanceláří poprvé v roce 2004. Tehdy ovšem stál o čtyři milióny liber méně. To bylo ale ještě před nákladnými úpravami majitele. Tím je sedmašedesátiletý Leslie Allen-Vercoe, syn zedníka, jenž se vypracoval na úspěšného developera.

Jeho společnost Rhymer Investice koupila dům, který byl součástí konkurzu, v roce 2002 za 20 miliónů liber. Dalších více než 30 miliónů ale nový majitel investoval do renovačních prací.

Kino i panic room

Sídlo v neo-klasickém stylu bylo postaveno v roce 2002 a vzácnými materiály se rozhodně nešetřilo. V 24 pokojích a 23 koupelnách najdete například italský mramor. V celém domě ho prý bylo použito na 250 tun. Z vyhřívaného mramoru je dokonce i příjezdová cesta.

Pokud si tento více zámek než dům pořídíte, můžete si užívat zábavu například v  50místném kině, změřit své síly s přáteli na jednom ze dvou bowlingů, vyrýsovat tělo v tělocvičně a zapotit se na sguashovém nebo tenisovém kurtu. Relaxovat můžete u jezera nebo ve vinném sklípku, kam se vejde 3000 lahví. Pokud si na pomoc s nimi zavoláte třeba souseda, může se vám stát, že budete popíjet společně se sirem Eltonem Johnem či kytaristou Queen Brianem Mayem.

Pokud by vás při tom chtěl náhodou přepadnout třeba zloděj, můžete se společně ukrýt v takzvaném panic roomu - místnosti, kde se bezpečně schováte i na několik dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám