Hlavní obsah

Nechcete utrácet za nové vánoční ozdoby? Vsaďte na recyklované

Novinky, tnk

Děti jdou letos ve zdobení vánočních stromků příkladem. Žáci základních škol Prahy 2 vyrobili efektní vánoční ozdoby z nepotřebných materiálů. Jejich stromky zdobené dekorovanými pet lahvemi, lahvemi od jogurtových nápojů nebo pěnovými výplněmi si svou estetikou rozhodně nezadají s draze ozdobenými vánočními stromky, na které mnozí ani nemají finance.

Foto: Novinky

Pěnové výplně z dárkových krabic nevyhazujte. Příští rok z nich můžete mít vánoční řetěz.

Článek

Zadáním pro deset základních škol bylo, aby žáci vytvořili vlastnoručně vyrobené ozdoby na vánoční stromek. Ozdobené stromky jsou v současné době k vidění na pražském náměstí Míru, kde zůstanou až do Štědrého dne. Během té doby chce městská část vybrat nejnápaditější z nich.

Lahve dekorované plastovými lžičkami připomínají něžné ozdoby z peří.

Stromky jsou součástí vánoční výzdoby poblíž tradičně pořádaných vánočních trhů. Děti se tak aktivně podílejí na předvánoční výzdobě místa, kde žijí.

Foto: Novinky

Lahve od jogurtových nápojů se proměnily v precizně provedené stylové sněhuláky.

Ozdobami žáci ověnčili smrky pichlavé s efektním modrosivým jehličím, které jsou často vysazovány v parcích a zahradách. Středně velké vzrostlé stromky v květináčích koupila městská část Praha 2.

Foto: Novinky

Plastové kelímky posloužily jako základ pro vznik ozdob ve tvaru zvonků. Rozstříhaná brčka zase zkrášlila vánoční řetěz.

Vyrábění vánočních ozdob z nepotřebného materiálu je zábavnou a kreativní činností, kterou jistě ocení hlavně děti. Ty tak mohou během jejich výroby plně rozvinout svůj tvůrčí potenciál. Nadchnout je můžete i pro hravé a veselé vánoční stolování. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Pet lahve žáci použili celé. Ze spodní části vznikly efektní ozdioby ve tvaru sněhových vloček. Vrchní části zase připomínají malované zvonky.

Po odzdobení bude možné smrky vysadit. Na jaře příštího roku mají být přesazeny do některého z parků ve zmíněné městské části.

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám