Hlavní obsah

Nebojte se dlažby v interiéru

Právo, Gisela Růžičková

Dávno už neplatí, že se obklady a dlažba hodí jen do koupelny nebo chodby. Naopak. Dnes se prosazují i v dalších místnostech, a to nejen kuchyních, ale i v obývacích pokojích a ložnicích.

Foto: Roca

Kolekce Claqué představuje moderní styl originálního interiéru. Řada obsahuje patchwork vzory, které se dají použít na podlahy i stěny.

Článek

Moderní je velkoformátová dlažba, která dodá interiéru styl a zároveň ho dokáže opticky zvětšit.

Vybírat lze navíc z celé škály barev a dokonalých dekorů včetně těch, které věrně napodobují přírodní materiály.

Foto: Rako

Série Rebel se vzhledem industriálního betonu a dlažby typu cotto. Díky designu a rozmanité formátové nabídce je mimořádně vhodná i pro obkládání stěn.

Výhodou dlažby je pak i větší odolnost v porovnání se dřevem či kamenem a také její jednoduchá údržba. Jak vybrat tu správnou?

Pravidla pro výběr

Zvažte, do jaké míry bude dlažba v místnosti zatěžována. Jinak tomu bude v ložnici a jinak zase na chodbě nebo v kuchyni.

Foto: Rako

Předností podlahové série Quarzit je univerzálnost, funkčnost a estetika. Dlaždice s kresbou kamene jsou nabízeny v pěti přírodních matných barvách a třech typech povrchů (hladký, reliéfní a leštěný).

Na chodbě i v kuchyni dejte přednost odolné dlažbě s vyšším stupněm otěruvzdornosti. Už jen proto, že ji budete častěji uklízet. V kuchyni, s ohledem na vyšší vlhkost, oceníte také protiskluzovou úpravu.

Myslete na estetiku. Dlažba by měla ladit s celkovým stylem vašeho domova. Ideální variantou je volba jednotného dekoru, a to hlavně v případě, že v místnosti plánujete kromě dlažby také obklady na stěnu.

Foto: Jika

Rustikální série Mood je originální svým designem s imitací reliéfu hlíny a zaujme širokým spektrem odstínů. Perfektně se hodí do čistých interiérů a interiérů ve stylu Provence.

Sázkou na jistotu jsou neutrální barvy, jako jsou bílá, béžová či šedá, které se skvěle kombinují.

Foto: Jika

Série Focus na první pohled zaujme svým neotřelým designem inspirovaným betonovou stěrkou. Vedle toho vyniká dlažba měkkým, voskovým povrchem.

Zajímavé a moderní jsou dlaždice s dekorem betonu především do čistých a minimalistických interiérů.

Oblíbené jsou dlaždice imitující přírodní materiály, zejména dřevo a kámen.

Foto: Rako

Vzhled dřeva série Saloon je naprosto věrohodný, ale má špičkové parametry keramického materiálu. Je ideální všude tam, kde je potřebný vzhled dřevěné podlahy.

Imitace jsou díky technologii digitálního tisku k nerozeznání od přírodních materiálů s výhodami a vlastnostmi keramických obkladů.

Co je to digitální tisk? Technologie umožňuje bezkonkurenční design na obkladech bez opakování. Náhodné vzory zaručují naprostou originalitu. Nejčastěji se používá právě design dřev, kamenů a mramorů.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám