Hlavní obsah

Navštívili jsme jako první. V Praze vzniká moderní rezidence určená pro studenty

Novinky, nes, kl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvojici prvních vzorových pokojů v právě vznikající největší novodobé studentské rezidenci v Praze představila developerská společnost Karlín Group. Autoři se rozhodli mladým lidem studujícím na pražských vysokých školách nabídnout moderní bydlení srovnatelné se standardem v zahraničí.

V Praze vzniká moderní rezidence určená pro studentyVideo: Novinky

 
Článek

Rezidence má osm podlaží s celkovou obytnou plochou přes 16,5 tisíce m². Jejím základem je 539 jedno a dvoulůžkových pokojů s celkovým počtem 675 postelí. Jednolůžkové pokoje budou velké 14-18 m², dvoulůžkové 16-31 m². Dvoulůžkových pokojů bude 136.

Objekt nabídne studentům i spoustu společných prostorů. Bude to nejenom restaurace umístěná v přízemí a určená i veřejnosti, ale také například party místnost, terasa se sky-barem, prostor pro letní grilování i podzemní parkoviště pro 71 vozů.

Mladí lidé budou mít k dispozici rovněž studovny, dva kinosály, jeden velký multifunkční sál, tři větší kuchyně s vybavením pro společné vaření a prádelnu. V areálu se počítá rovněž s fitness zařízením a velkou úschovnou kol.

Mladistvý design

Samotné apartmány jsou navržené tak, aby každý z obyvatel měl dostatečné soukromí. Jejich zařízení nechal architekt projektu Pavel Hnilička vyrobit na míru.

Návrh pak vytvořil kromě jiného i na základě podkladů společnosti International Campus, jež bude rezidenci spadající do mezinárodní sítě The Fizz provozovat a má se studentským bydlením i potřebami vysokoškoláků zkušenosti ze zahraničí.

Jednotlivé pokoje jsou záměrně relativně malé, protože lze očekávat, že mladí lidé budou po většinu času buď ve škole, nebo budou chtít žít společenským životem. Každý pokoj je vybavený postelí, pracovním stolem, koupelnou a malou kuchyňkou s ledničkou, mikrovlnnou troubou, dřezem a dvouplotýnkovým vařičem.

„Navržen je samozřejmě mladistvý design odpovídající cílové skupině. Při návrhu pokojů jsme se inspirovali uspořádáním obytného prostoru na jachtách, kde se efektivně a účelně využije každé místo. Podstatné je, že většina pokojů má svou koupelnu a kuchyňku. Ve společných prostorách budovy jsme připravili prostory pro různou náladu, od živějších, kde může být při koncertech a dalších akcích pěkně rušno, až po klidnější zákoutí k četbě nebo tichým rozhovorům,“ říká architekt projektu Pavel Hnilička.

Do školy za 20 minut

Studentská rezidence, největší svého druhu a úrovně služeb nejenom v Česku, vzniká v Holešovicích, u křižovatky ulic Na Zátorkách a Partyzánská. Je tedy v dosahu zhruba 20 minut jízdy pražskou MHD k významným pražským vysokým školám.

V současnosti je hotová hrubá stavba, plně zařízené jsou první dva vzorové pokoje. Své první nájemníky přijme už na podzim letošního roku, tedy na počátku školního roku 2020/2021.

Ceny za ubytování se pohybují od 7900 korun za osobu v dvoulůžkovém pokoji a 11 900 korun za jednolůžkový pokoj za měsíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám