Hlavní obsah

Námořnické doplňky vdechnou interiéru prázdninovou atmosféru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V módě jsou letos námořnická trička a tak se i interiéroví designéři nechávají inspirovat modrobílou kombinací. Doplňky do domácnosti v tomto duchu se hodí pro muže i pro ženy a přinesou do interiéru svěží letní atmosféru. Připravili jsme pro vás obrazovou inspiraci.

Článek

Interiér zařízený v námořnickém duchu je plný různých odstínů modré barvy. Ideální je kombinace bílé a modré s akcenty červené, která meditativní barevnost lehce oživí.

Foto: Novinky

Pruhovaný hrníček v kombinaci s dekorační látkou opět s pruhy připomene zvlněnou vodní hladinu.

Klasický interiér je možné pomocí několika doplňků v námořnickém stylu lehce přeměnit. Stačí využít pruhované textilie a zbytek interiéru ladit do přírodních barev.

Základem interiéru zařízeného v námořnickém stylu jsou bílo-modré pruhy. Modrá barva by měla být co nejtmavší, ideální je volit královskou modř.

Tričko francouzského námořnictva jako inspirace

Inspirace klasickým námořnickým tričkem přišla do módy hlavně díky Francouzce Coco Chanel. Jednoduchá elegance a jednoduchost pruhů v kombinaci s francouzským smyslem pro přírodní materiály se od té doby v letních měsících často vrací do módy. A nejinak je tomu i letos.

Modrá barva se dobře kombinuje s jakýmkoliv dřevem, stejně jako se hodí k jednoduchému bílému lakovanému nábytku.

Bílo-modrá kombinace působí svěžím dojmem a na pohled uklidňuje a působí meditativně. Pro oživení můžete kombinovat i tóny zelené nebo sytě červené barvy.

Námořnickému stylu sluší i proutěné dekorace. Využít můžete ratan, banánové listy nebo klasické vrbové proutí.

Foto: Novinky

Pruhovaný ručník v koupelně kombinujte s dřevěným nebo lakovaným nábytkem a proutěnými doplňky.

Co se týká motivů, vyplatí se tématicky držet stylu a zvolit například vzory majáků, mořských řas, lodí, racků, kotev apod.

Dobře budou vypadat i motivy mořských řas nebo dekorace z mušlí dovezené z dovolené.

Foto: Novinky

Hrníčky na presso (Thun) s motivem expresivního obrazu dodají letnímu stolování styl.

Na stůl patří talíře podlouhlých tvarů s motivy ryb. Příbory volte jednoduché s dřevěnou rukojetí. Jako zajímavý detail můžete využít mušle na servírování předkrmů nebo je můžete užít i jako slánky či cukřenky.

Foto: Novinky

Talíře s rybím motivem z pražských bazarů.

V interiéru zařízeném v námořnickém stylu s prvky francouzské elegance se budete cítit jako v Saint Tropez nebo na výletě na Riviéře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám