Hlavní obsah

Nad výzdobou bytu válečného veterána se pivařům zatají dech

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšení pro pěnivý mok vyjadřuje každý pivař po svém. Ti méně nápadití pouze změnou svých fyzických proporcí. Ovšem americký válečný veterán, jenž obýval byt v Lake Worth na Floridě, to byl jiný kalibr. Každou plechovku od svého milovaného nápoje vyčistil a použil k výzdobě svého domova. Nyní je napůl úžasný a napůl poněkud bizarní příbytek na prodej. V přepočtu za 2,3 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Máte-li horší zrak, může se vám zdát, že jsou v tomto bytě stěny i strop obloženy bambusem. Ovšem, chyba lávky! Díváte se na nepřetržité sloupce seskládané z plechovek od piva.

Článek

Je to dům jako každý jiný. Když přicházíte ke dveřím, uvítá vás na venkovní lucerničce zavěšená dvojice lahví od piva. Patrně jakási komická libůstka majitele, projde vám hlavou a dál „ozdobě“ nevěnujete pozornost. Pak vstoupíte.

Už první rozhlédnutí v tomto bytě vám dá jasně na srozuměnou, jak zásadně jste se mýlili. Nebyla to komická libůstka. Byla to naprostá posedlost. Všude, kam oko dohlédne, vidíte plechovky od amerického piva.

Plechovky pokrývají nejenom zdi, ale také stropy, a to vše na některých místech dokonce v několika vrstvách. Pohled na čisté, hliníkové nádobky hosta provází na každičkém kroku, ať se vrtne, kam se vrtne.

Chce si odložit věci v šatně – je obložena plechovkami. Posadí se v obývacím pokoji – je obložen plechovkami. Usadí se do koutku ke stolečku a místo knih jej obklopují plechovky. Obzvláště v kuchyni je jeho úkol náročný, pakliže se rozhodne, že chce hmátnout po čemkoli jiném než po plechovce. Koupelny jsou tak jedinými místnostmi, kam plechovky nepronikly. O důvodu se lze jen dohadovat.

Výstřednější dům hned tak neuvidíte. Pestrou výmalbu najdete úplně všude

Tipy a trendy

Plechovková výzdoba uhrane člověka pečlivostí svého provedení, trpělivostí, kterou musel majitel disponovat, než všechny plechovky nastřádal, omyl a jednu vedle druhé připevnil. Avšak, divák neovlivněný láskou k pivu a plechovkové kultuře může zažít i vkrádající se pocit jisté obludnosti.

Majitelem nevelkého pětasedmdesátimetrového bytu se dvěma ložnicemi a dvěma koupelnami, obývacím pokojem a samostatnou kuchyní byl válečný veterán Mike Amelotte, jenž zemřel v červnu, a jeho výzdobě zasvětil 16 let svého života.

Nejbližší bývalého mariňáka se rozhodli byt prodat. Na realitním trhu jej nabízí kancelář Kearney & Associates Realty, a to za rovných 100 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 2,3 milionu korun.

Anketa

Znáte, nebo máte domácnost vyzdobenou také jediným typem předmětů?
Ano, také.
8,4 %
Něco podobného jsem už viděl/a.
5,3 %
Nevzpomínám si.
4,9 %
Ne. A pevně věřím, že nic podobného už také nikdy neuvidím.
61,1 %
Ne, a docela rád/a bych něco takového ještě viděl/a.
20,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3602 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám