Hlavní obsah

Nábytkové trendy pro nadcházející sezónu jsou plné hravého designu

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milánský veletrh nábytku je gigantickou akcí, na níž se seznámíte se všemi hlavními trendy v oblasti interiérového zařízení pro nadcházející sezónu. Vystavené designové kousky jsou skvělou inspirací k tomu, jak si zařídit byt přesně podle toho, co je právě moderní.

Článek

Návrháři nábytku na tomto veletrhu ze všech sil soutěží o návštěvníkovu pozornost, a tak jsou k vidění i opravdové bizarnosti - beztvará křesla, lustry připomínající kostky ledu nebo dělící příčky ve tvaru květin.

Tradice veletrhu začala roku 1961, původně na něm byl prezentován jen italský nábytek, záhy se ale stal celosvětově vyhledávaným. Dnes na něm svou tvorbu prezentuje nepřeberné množství designérů.

Koberce s vysokým vlasem budou stále trendy

Pro další sezónu zůstávají v kurzu koberce s vysokým vlasem, které už dnes nesmí chybět v žádném obývacím pokoji zařízeném podle současných trendů.

Z barev zatím stále vede mystická fialová

Interiér laděný do mystické fialové barvy se stále drží na špici, oblíbený je pro svou ponurou spirituální atmosféru.

Přichází éra přírodních materiálů

Doba přírodních materiálů je jasně na vzestupu, oblibu si získává dřevo, vlna, ratan aj. Důraz je kladen na ekologii, jednoduchost a na materiály příjemné na dotek. Hitem jsou extrémně masivní stoly ze surového dřeva a parketové obložení stěn.

Čeští návrháři na veletrhu nesmějí chybět, svou tvorbu prezentují v expoziční sekci s názvem Czech Selection a setkáte se zde se zavedenými studii a tvůrci. Letos se prezentovaly např. firmy Botas, Ajeto, Futurista, Maxim Velčovský a Qubus design nebo třeba česká firma TON, specializovaná na tonetky.

O všech nejnovějších trendech v oblasti osvětlení, sedacího nábytku, příček aj., které tento veletrh přinesl, vás budeme podrobněji informovat v příštích dnech.

Milánský veletrh

V oblasti nábytkového designu jde o nejdůležitější přehlídku v celé Evropě. Důležití výrobci a designéři prezentují svě nejnovější návrhy a výrobky na obrovském výstavišti postaveném ve Rho Fiera nedaleko od Milána. Letošní 48. ročník tak opět prezentuje ty nejžhavější interiérové novinky a trendy od známých i neznámých návrhářů. Součástí  veletrhu je sekce i Salone Satellite, kde se prezentují studenti designérských škol, můžete si tak prohlédnout i studentské práce a první návrhy nadějných tvůrců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám