Hlavní obsah

Nábytek ze sudů je dobrou volbou na letní terasy, hodí se ke krbu i baru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barikové dubové sudy na výrobu barikového vína mohou být pro uchování nápoje použity jen třikrát. Po třetím použití se vyřazují. Některé z nich ale mohou dál sloužit pro uchování jiných nápojů nebo jako stylový nábytek na venkovní terasy či do pánských pokojů. Tyto působivé kousky jsou skvělým příkladem, že díky recyklaci může vzniknout plně funkční a efektní vybavení.

Foto: Sudový ráj (3x), Novinky.cz

Nábytek vzniká z vyřazených sudů na víno a je skvělým příkladem zdařilé recyklace.

Článek

Nábytek ze sudů vzniká ručně s respektem ke každému jednotlivému kousku, jeho vzhledu a vlastnostem. Sudy se brousí a tvarují do požadovaných velikostí. Vznikají z nich židle, křesla, stolky, stojany na lahve, konferenční stolky, barové židle, věšáky, podnosy, zásobníky na dřevo aj.

Foto: Svět vín, Toskánskévino.cz, Novinky.cz

Variabilitaproměn sudů je velká. Vznikají z nich židle, stoličky, barové židle. Klasikou zůstávají stolky z celých sudů.

Výhodou sudů je jejich vysoká odolnost vůči nepříznivému počasí. Skvěle se tak hodí i na zahrady a terasy, kde díky své barvě i materiálu skvěle splynou s přírodním prostředím.

Foto: Novinky

Posezení ze sudů si můžete vyzkoušet nedaleko lanovky na Černé hoře.

Nábytek ze sudů se hodí i do rustikálního interiéru, vhodný je i do prostor zařízených v Provence stylu. Sudy je možné podle přání i barvit a lakovat a nábytek tak sladit s ostatním vybavením domácnosti.

Foto: Svět vín, Toskánskévino.cz

Křesílka a stolek ze sudů jsou ideálními nábytkovými kousky ke krbu.

Pokud vás nábytek ze sudů baví, možná vás zaujme i obdobný styl z barelů. Ten je obecně vhodný do interiérů mladších generací, do industriálních a loftových interiérů.

Foto: DaWanda

Nábytek z ropných sudů s práškovým nástřikem je ideálním kouskem do loftových interiérů.

Zatímco sudy uplatníte v prostorách zařízených spíše v teplých zemitých tónech, kousky vzniklé z barelů se hodí do interiérů, kterým vládnou chladné tóny a materiály, jako je ocel, sklo nebo beton.

Foto: DMAX shop (2x)

Loftový interiér doladíte grilem na dřevěné uhlí z barelu nebo hrnkem ve tvaru sudu.

Podobně zábavnými kousky jsou i křesla, židle nebo stolky vzniklé z klasických popelnic od designéra Jana Vopálky. I ty zapadnou do industriálních interiérů. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám