Hlavní obsah

Nábytek z recyklovaného papíru ušetří finanční prostředky

Novinky, tnk

Designérka Debbie Wijskampová se rozhodla, že bude šetřit prostředky na materiál, a vytváří nábytek z recyklovaného papíru. Ten si sama namele a z vlhké papírové směsi pak modeluje police, příborníky i konferenční stolky.

Foto: Novinky

Konferenční stolek vznikl z množství nepotřebného papíru.

Článek

Holandská designérka Debbie Wijskampová se narodila v roce 1984 ve městě Zevenaar v Nizozemsku. V roce 2009 absolvovala na Akademii výtvarných umění a designu v Arnhemu. Poté v Arnhemu založila vlastní návrhářské studio. Loni svou tvorbu vystavovala i v Praze na přehlídce Designblok.

Designérka se nechala inspirovat bydlením odlišných kultur. Pro řadu z nich je podle ní typické využívání již použitých materiálů.

Foto: Novinky

Designérka vytvořila i originální papírové tácky k servírování.

Experimentování s opětovným použitím odpadkového materiálu ji nakonec dovedlo k tvorbě nábytku s vlastní charakteristickou podobou a strukturou.

Foto: Novinky

Příborník je velmi originálním doplňkem do domácnosti.

Podle ní je papír univerzálním materiálem s řadou možností využití a dá se použít i na výrobu masivnějších kusů nábytku. Narozdíl od skříněk a příborníků je nádobí z papíru velmi tenké a subtilní.

Barva závisí na míře potisku tiskovin

Barva nádoby závisí na použitém množství inkoustu v recyklovaných novinách. Každý kus je díky tomu jedinečný a velmi originální.

Foto: Novinky

Police splývají se stěnou.

Výhodou materiálu je jeho barevnost a lehkost. V malých bytech tak opticky splyne se stěnami a prostor díky němu vypadá větší než ve skutečnosti.

Foto: Novinky

Jednoduchý příborník polouží ve skromných domácnostech.

V poslední době je také stále oblíbenější papírový nábytek z lepenky, který je nyní k mání i v Česku.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Pořiďte dětem nábytek, který s nimi poroste

Ne nadarmo se říká, že děti rostou jako z vody. Obvykle se po létu divíme, že jim jsou krátké kalhoty a malé boty. S potomkem se zvětšuje i dětský nábytek, ale...

Výběr článků

Načítám