Hlavní obsah

Muž pro svou ženu, nadšenou cestovatelku, postavil dům s letadlem na střeše

Novinky, Jana Nesvadbová
Abuja

Především pro svou ženu, nadšenou cestovatelku, postavil Nigerijec libanonského původu Said Jammal dům s letadlem na střeše. Příbytek, ve kterém bydlí společně s celou rodinou, se ihned stal turistickou atrakcí ve čtvrti Asokoro nigerijské metropole Abuji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž postavil pro svou manželku dům s letadlem na střešeVideo: Reuters

 
Článek

„Když jsem se oženil, moje žena ráda cestovala. Proto, abych jí zajistil bezpečí a zároveň, abych ji měl nablízku, rozhodl jsem se jí postavit dům v Abuji,” řekl Said Jammal reportérům agentury Reuters. Ve stejné době se totiž do nigerijského hlavního města přestěhoval sám z jiné části země, kde žili jeho rodiče.

Stavba mu nakonec trvala tři roky. V průběhu prací ji několikrát upravoval, protože ji přizpůsoboval měnícím se požadavkům rodinných příslušníků. A těch není málo. Dvaašedesátiletý Jammal má totiž sedm dětí a 15 vnoučat.

Dům má veškeré potřebné zařízení. Pod křídly jsou ložnice členů rodiny, nechybí bazén, mešita, ani dům pro hosty. Svým vzhledem se velice odlišuje od ostatních domů v okolí.

Jammal vytvořením takto unikátní stavby udělal radost představitelům města, jež coby metropole země stále hledá svou tvář. Jammalův dům se totiž stal turistickou atrakcí, a dokonce vítá pravidelně návštěvníky k prohlídkám.

Bazén, bazén a ještě jednou bazén. Prohlédněte si azurový klenot domu slavného komika

Jak bydlí VIP

„Když jsem letadlo dokončil, všichni byli nadšení, ministři, prezident, všem se vzhled domu líbil, protože jsem dokázal vytvořit pro Abuju něco nového, něco zajímavého pro turismus,” říká hrdý majitel domu, jenž má ve městě autodílnu.

Jammal dům pravidelně každý rok obnovuje, zejména jej pravidelně natírá a vyspravuje tam, kde zjistí nějaký nedostatek. Rád se věnuje také úpravám interiéru, zde je ale pravou vládkyní jeho žena. Jak přiznává, uvnitř domu také občas něco pozmění a udělá jinak, ale když se to jeho ženě nelíbí, prostě to odstraní a udělá si to po svém.

Anketa

Líbilo by se vám, kdyby váš dům byl turistickou atrakcí města?
Ano, to by bylo pěkné.
10,2 %
Nejsem si vůbec jistý/á.
4,4 %
Tak to v žádném případě.
85,4 %
Celkem hlasovalo 1551 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám