Hlavní obsah

Moderní žehličky a jejich příslušenství udělají z neoblíbené činnosti zábavu

Právo, Gisela Růžičková

Žehlení patří mezi málo oblíbené domácí činnosti. Ať už patříme mezi ty, které žehlení baví nebo je berou jen jako nutnou součást domácích prací, je důležité najít především kvalitní vybavení a vybrat takové pomocníky, kteří nám práci usnadní.

Foto: BOSCH

Kompaktní parní generátor Sensixx'x DI90 (2990 Kč), jehož prvotřídní výkon spočívá v zabudovaném motoru, který zvyšuje výkon páry. Stačí vyžehlit pouze jednu stranu, vyžehlí i nepoddajné záhyby.

Článek

Parní žehlicí systémy

Špičkové jsou parní žehlicí systémy v porovnání s klasickou žehličkou. Takové modely se vyznačují snadnou manipulací, lze je snadno přenést z místa na místo díky pojezdovým kolečkům, pro něž nejsou překážkou ani schody.

Stůl lze nastavit do požadované výšky, aktivní žehlicí stůl je vybaven ventilátorem, který může odsávat páru nebo nafouknout vzduchový polštář pro žehlení jemných tkanin.

Foto: MIELE

FashionMaster

Foto: MIELE

Exkluzivní napařovač (Steamer) systému FashionMaster pro vertikální žehlení (pověšených oděvů, závěsů). MIELE

K jejich výbavě patří funkce automatického odvápňování, proplachování či Steamer (napařovač) pro žehlení pověšených oděvů. Díky patentované voštinové struktuře žehlicí plochy završuje optimální péči o prádlo.

Důmyslná žehlicí prkna

Práci s žehlením zjednodušují praktická žehlicí prkna, která šetří čas a dbají i na bezpečnost při manipulaci. Nadstavbou je vylepšený a atraktivní design v různých variantách.

Foto: BRABANTIA

Žehlicí prkno Titan Oval (3190 Kč) je vybavené dětskou pojistkou proti nechtěnému složení. Má extra pevnou a stabilní pracovní plochu, ochranu proti poškrábání podlahy a 100% bavlněný potah s několika vrstvami.

Prkna vybavená dětskou pojistkou jsou naprosto bezpečná i v přítomnosti dětí. Umožňují nastavit výšku tak, aby žehlení bylo co nejpohodlnější a nebolela nás přitom záda.

Foto: ELECTROLUX

Napařovací žehlička řady Precision 4 Safety EDB 6130 (1699 Kč) se dobře postará o naše oblečení. Na odolné žehlicí ploše RESILIUM nezanechává škrábance ani kovové zipy.

Větší stabilitu mají prkna s extra širokými nohami. Žehlení je jednodušší i se speciálně vypnutou vrstvou potahu, která udržuje povrch stále hladký.

Foto: PHILIPS

Nová žehlička PerfectCare Azur (3199 Kč) s technologií OptimalTemp zajišťuje dokonalé nastavení teploty pro jakýkoli typ tkaniny nebo oděvu. Zároveň disponuje novou žehlicí plochou T-ionicGlide.

Pro častější žehlení většího množství prádla se hodí rozměrově větší prkna s praktickou multifunkční odkládací plochou pro žehličku se zásuvkou a s držákem kabelu.

Některá prkna mají třívrstvý povrchový systém, kterým docílíme dokonalý výsledek žehlení. Přináší rychlejší a preciznější žehlení, i sušení prádla. Zabraňuje také srážení vody na prkně.

Foto: VILEDA

Žehlicí prkna z řady Family Design - Viva Express Compact (1190 Kč) mají dětskou pojistku pro bezpečné žehlení i v přítomnosti dětí. Lze nastavit i výšku prkna tak, aby žehlení bylo co nejpohodlnější.

Napařovací žehličky, které používají k žehlení páru, způsobují na běžných žehlicích prknech srážení vody, která poté kape na podlahu. Nové potahy žehlicího prkna tento negativní jev eliminují a samotné žehlení je pak pohodlnější a rychlejší.

Třívrstvá technologie v potahu

Potah moderního žehlicího prkna se skládá ze tří vrstev. První vrstva je propustná a je tvořena speciální 3D textilií. Pára se díky její struktuře rozprostře po větším prostoru, žehlení je jemnější a voda se zde zároveň nesráží.

Foto: ETA

Žehlička Viento (1999 Kč), jejíž velkou výhodou je dvoukomorový parní systém a výborný design, má odolnou plochu Eloxium, takže se umí ochladit nebo nahřát dvakrát rychleji než běžné žehličky.

Druhá vrstva je ze savého materiálu, který jakoukoli případnou vlhkost zachytí.

Třetí vrstva chrání prkno s absolutní jistotou, protože je z voděodolného materiálu.

Celý potah je navíc prodyšný, takže se z něj veškerá vlhkost rychle odpaří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám