Hlavní obsah

Moderní dřevěné chatky slouží jako hotely pro chudší hosty

Novinky, tnk

Švýcarské designové studio navrhuje malé chatky (POD House) s oblými střechami, které slouží podobnému účelu jako stany. Jsou ale mnohem bytelnější a pohodlnější. Navrženy jsou hlavně pro skromné přebývání v přírodě v zimním období.

Foto: Markus Zimmermann

Domky jsou zařízeny velmi jednoduše. Interiéru dominují přírodní materiály.

Článek

Autorem stavby je architektonické švýcarské studio ROB (Robust Outdoor Brands). Domky mají robustní, odolnou konstrukci. Nechybí v nich topení, LED osvětlení a elektřina.

Foto: www.markus-zimmermann.com

Stěny domku postrádají jakékoli nástěnné dekorace.

Domky vznikly ve dvou velikostech a jsou určeny do kempů, v kterých mohou své obyvatele hostit i v zimě. Domky jsou kompletně smontovány a lze je ihned použít. Díky dobré izolaci podlah a stěn, dvojitým oknům a dveřím dochází k minimálním únikům tepla.

Foto: www.markus-zimmermann.com

Před domkem mají hosté k dispozici malé ohniště.

Do domku se vejde postel, kamna, dvě židle a několik ramínek na oblečení. Solární panel vyrábí elektrickou energii pro provoz ventilátoru.

Foto: Markus Zimmermann

Domky jsou blízko u sebe aby se hosté mohli v noci vzájemně hlídat.

Stavba má zhruba osm metrů čtverečních a může být umístěna relativně kdekoliv. Hodí se na zahradu jako malý domek pro hosty nebo pro děti na hraní.

Foto: Markus Zimmermann

Stavby mají střechu navrženou tak, aby jí kupule sněhu ublížily co nejméně.

První hotelová kolonie z těchto domků vznikla u švýcarského střediska Flims. POD Housy imitují funkci stanu, nabízejí ale vyšší standard a moderní ekologické bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám