Hlavní obsah

Milovníci filmu Addamsova rodina si mohou dekorovat byt kousky ve tvaru rukou

Novinky, tnk

Milovníci nevšedních a oduševnělých interiérů se mohou nechat inspirovat designovými kousky, jejichž hlavním motivem je lidská ruka. Jako součást interiéru je podobná ´oživlá ruka´ jménem Věc známá hlavně z fantasy filmu Addamsova rodina. Tyto kousky mají užitnou funkci a podobně jako fantazijní objekt z filmu mají trochu strašidelného ducha.

Foto: Smithers of Stamford

Designově hodnotné jsou třeba kousky z kolekce Hände hoch čili Ruce vzhůru od Jakuba Berdycha inspirované prostředím obrazů Františka Tichého. Na šperky pak užijete umrlčí odkládací hnáty.

Článek

V Addamsovic domě byla oživlá ruka Věc věrným rodinným přítelem i pomocníkem a usnadňovala rodinný život. Podle hostů, kteří vstupovali do domu, ale šlo o strašidelný objekt, který vzbuzoval obavy a hrůzu, ostatně jako celá rodina.

Ani designovým kouskům ve tvaru rukou nelze upřít, že nahánějí trochu hrůzu.

Foto: Lime Lace, Audenza

Knihovny a police dekorujte svíčkami a soškami ve tvaru rukou.

Tyto kousky zpestří předně osobní pracovny a pánské salóny. Vyniknou na policích a knihovnách nebo jako součást dekorací na konzolových a odkládacích či konferenčních stolcích.

Foto: DaWanda, Aixo

Kousky s motivem rukou patří do umělecky zařízených interiérů.

Sošky rukou se mohou stát praktickou dekorací rovněž dámských toaletních stolků. Poslouží jako objekt pro umístění prstýnků, pro zavěšení náhrdelníků a jiných šperků.

Foto: Persora

Ruce dodají interiéru na stylovosti.

Kousky s motivy rukou dodají interiéru osobního ducha a promění interiér v magické místo. Nebojte se jich proto užít v prostoru hned několik. Takový pokoj pak bude působit kouzelným dojmem a hosté na něj jen tak nezapomenou.

Foto: Koket

lampa, kterou objímají ruce může působit trochu strašidelně.

Tyto kousky mají vždy lehce surrealistický vzhled. Vypadají totiž jako fantazijní a snové objekty, které k tomuto uměleckému stylu bezesporu patří. Perfektně tak budou vypadat v kombinaci s objekty ve tvaru úst, třeba se slavnou pohovkou ve tvaru rtů, nebo spolu s roztékajícími se hodinami navrženými podle díla Salvadora Dalího.

Foto: Maid In China, Etsy

Čaj o páté servírujte se stylovými kousky s dekorativními ručičkami.

Ti, kdo chtějí dodat interiéru na zajímavosti a baví je strašidelné objekty, které nejsou běžně k vidění, se mohou nechat inspirovat sedačkami vzniklými z nepotřebných rakví, které měly výrobní chybu. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám